Masajul terapeutic cu ventuze
Ce este masajul terapeutic cu ventuze?
Masajul cu ventuze poate fi aplicat pe diferite zone ale corpului precum spatele, abdomenul, bratele sau picioarele. Acesta utilizeaza ventuze pentru a stimula circulatia sanguina si limfatica dar si relaxarea muschilor.
Cum functioneaza masajul cu ventuze?
Ventuzele aplicate pe piele creeaza un vid care ajuta la cresterea circulatiei sanguine si limfatice, favorizeaza eliminarea toxinelor si a tensiunii musculare reducand astfel durerea si inflamatia.
Ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul masajul cu ventuze?
Masajul cu ventuze poate fi util în tratarea durerii de gat cun ar fi torticolisul o afectiune des intalnita. Criza de lombar, contracturile musculare ale paravertebrarilor sau a omoplatilor. Masajul terapeutic cu ventuze ajuta la reducerea inflamatiei si la cresterea flexibilitatii si mobilitatii articulatiilor.
Cat de des ar trebui sa fac masaj cu ventuze?
In general, pentru o sesiune de masaj cu ventuze, este recomandat sa se astepte cel putin 2-3 zile intre fiecare sedinta pentru a permite corpului sa se recupereze. Acest interval poate varia in functie de intensitatea masajului, de tipul de ventuze utilizate si de zonele tratate. De exemplu, in cazul masajului cu ventuze pentru dureri musculare sau pentru a imbunatati circulatia sangelui, poate fi suficient sa se efectueze o singura sesiune pe saptamana.
Exista contraindicatii pentru masajul cu ventuze?
Un profesionist calificat in masajul cu ventuze poate ajuta la determinarea daca acesta este potrivit pentru dumneavoastra si sa adapteze tratamentul in functie de nevoile si conditiile dumneavoastra specifice. Masajul cu ventuze nu este recomandat persoanelor cu varice fiindca poate crea hematoame dar nici femeilor insarcinate deoarece poate provoca contractii.
Este masajul cu ventuze dureros?
Masajul terapeutic cu ventuze poate fi dureros in unele cazuri, dar nu este întotdeauna cazul. Durerea poate depinde de mai multi factori, inclusiv de nivelul de presiune aplicat de ventuze, de sensibilitatea zonei tratate si de experienta si abilitatile terapeutului. Cu toate acestea, terapeutul poate ajusta nivelul de presiune și modul de lucru cu ventuza.
In concluzie masajul terapeutic cu ventuze este foarte eficient. Face cam cat 2 sedinte de masaj clasic.
Fara comentarii