Tratarea rinichilor cu ajutorul reflexoterapiei | masaj24.ro

Tratarea rinichilor cu ajutorul reflexoterapiei | masaj24.ro


Tratarea rinichilor cu ajutorul reflexoterapiei

Cum funcționează reflexoterapia?
Practicienii reflexoterapiei utilizează tehnici specifice de masaj pe punctele reflexe ale picioarelor, mâinilor sau urechilor pentru a ajuta la tratarea durerii și a altor simptome. Este important de menționat că acest masaj poate stimula sistemul nervos și poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin către organele corespondente punctelor reflexogene.

Ce afecțiuni poti trata cu ajutorul reflexoterapiei?
Trei dintre cele mai cunoscute afectiuni întâlnite sunt legate de rinichi, uretra si vezică urinară. Insă, sunt mult mai multe afecțiuni pe care le poți trata cu ajutorul reflexoterapiei.

Problemele de rinichi pot apărea din mai multe cauze, printre care:
Infecții renale: infecțiile urinare pot cauza inflamații ale rinichilor și pot duce la probleme de funcționare a acestora.
Blocajul tractului urinar: calculii renali sau obstrucții ale tractului urinar pot cauza durere și probleme de funcționare a rinichilor.
Boli sistemice: bolile sistemice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, boli autoimune și boli de colagen pot afecta rinichii.
Medicamente: unele medicamente pot avea efecte secundare asupra rinichilor.

Problemele de uretră pot apărea din mai multe cauze, printre care:
Prostata hipertrofia: o mărire a prostatei poate duce la comprimarea uretrei și dificultăți la urinare.
Infecții urinare: infecțiile urinare, cum ar fi cistita sau uretrita, pot cauza inflamații ale uretrei și pot duce la durere, disconfort și dificultăți la urinare.

Problemele de vezică urinară pot apărea din mai multe cauze, printre care:
Dificultatea de a se goli complet: o persoană poate avea dificultatea de a goli complet vezica, cauzată de o varietate de condiții, cum ar fi probleme ale prostatei sau ale nervilor.
Probleme cu detrusorul: detrusorul este un muschi care se afla în vezica urinară si care se contracta pentru a elibera urina.

Schema de lucru in reflexoterapie
După activarea tălpii se începe de la degetul mare în jos spre călcâi. Se insista de 3-4 ori pe următoarele puncte reflexogene: rinichi, uretră, vezică urinară.
Cand se ajunge la aceste puncte se insistă de 2-3 ori pe fiecare. Pentru a trata afecțiunile legate de rinichi, uretră si vezică urinară este nevoie de 12-18 sedințe de reflexoterapie, în funcție de cat de afectate sunt organele.
Știai ca emoțiile care declanșează și afectează rinichii sunt temerile noastre și frica?
Ele pot avea un impact puternic asupra comportamentului uman, influențând starea de spirit, acțiunile și deciziile. Temerile se pot manifesta ca fobii specifice, în timp ce frica poate fi mai generală și se poate referi la orice situatie sau obiect perceput ca fiind periculos.
Tratarea rinichilor cu ajutorul reflexoterapiei – link video

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *