ceaiul de catina | masaj24.ro

ceaiul de catina | masaj24.ro


Ceaiul de catina este un remediu natural popular din Romania, obtinut din fructele intregi de catina. Acest fruct este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, care il fac un excelent tonic pentru sistemul imunitar. De exemplu, continutul de vitamina C din fructele de catina poate fi mai ridicat decat cel din citrice, ceea ce face ca acest ceai sa fie foarte util la raceala si gripa.


Pentru ce este bun ceaiul din fructe de catina?
Ceaiul este recomandat in special pentru prevenirea si tratarea racelii si gripei. Confera vitalitate si reprezinta un plus de energie, fiind un remediu natural eficient pentru intarirea organismului. In plus,  poate fi utilizat pentru a trata aproape orice afectiune, de la probleme digestive la probleme ale pielii. Ceaiul de catina te-ar putea ajuta si sa-ti mentii sanatatea sistemului imunitar datorita proprietatiilor sale antiinflamatoare si antioxidante.

Ce beneficii are pentru sanatate?
In general, este un remediu natural eficient si sanatos care poate fi benefic pentru o varietate de probleme de sanatate. Acest lucru se datoreaza unui mix de vitamine, minerale si substante active: vitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, K si P, magneziu, fier, calciu, potasiu si fosfor.

Cum se prepara ceaiul de catina?
Pentru a beneficia de efectele sale terapeutice, se recomanda o cura de cel putin o luna cu ceai de catina. Pentru a prepara ceaiul din fructe de catina uscate, ai nevoie de 1-2 lingurite de fructe, se adauga 250 ml apa rece, se lasa la macerat 8-10 ore, apoi se ferbe 1-2 minute. Se filtreaza, se beau 3 ceaiuri pe zi indulcite dupa gust cu 1-2 ore inaintea meselor pricipale.

Contraindicatiile ceaiului de catina
Acesta poate fi consumat de majoritatea persoanelor, cu exceptia femeilor insarcinate si a celor care sufera de diaree. In concluzie, este un remediu natural eficient pentru intarirea sistemului imunitar si prevenirea racelii si gripei. Este usor de preparat si poate fi utilizat pentru tratarea aproape oricarei afectiuni. Este important sa se respecte contraindicatiile si sa se evite consumul in timpul administrarii unui tratament anticoagulant.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *