Reflexoterapia imbunatateste functiile pancreasului | masaj24.ro

Reflexoterapia imbunatateste functiile pancreasului | masaj24.ro


Reflexoterapia imbunatateste functiile pancreasului

 

Pancreasul este un organ vital care joaca un rol crucial in controlul nivelului de zahar din sange si produce insulina pentru a ajuta la metabolizarea glucozei. Oamenii care sufera de diabet sau alte probleme ale pancreasului pot experimenta simptome precum niveluri ridicate de zahar din sange, oboseala si pierdere in greutate.


Reflexoterapia poate fi o modalitate eficienta de a ajuta la tratarea pancreasului si a reduce simptomele asociate cu probleme ale acestuia. Terapia se concentreaza pe stimularea zonelor reflexe ale corpului, inclusiv zona reflexa a pancreasului, prin masaj sau presiune. Acest lucru poate ajuta la imbunatatirea fluxului de energie si la echilibrarea sistemului endocrin, inclusiv pancreasul.
Stimularea reflexa a pancreasului poate ajuta la reglarea nivelului de insulină si la controlul glicemiei. De asemenea, poate ajuta la stimularea metabolismului si la reducerea simptomelor precum oboseala si pierderea in greutate.

 

Reflexoterapie schema de lucru pentru pancreas

Pentru a avea rezultatele dorite, cu ajutorul reflexoterapiei, trebuie lucrat tot sistemul endocrin si insistat de 3-4 ori pe fiecare organ al acestuia.
Sistemul endocrin este format din mai multe organe care produc, stocheaza si secreta hormoni in sange. Organele care fac parte din sistemul endocrin sunt:
• Pancreasul: produce insulina si glucagon, care regleaza nivelul de zahar din sange.
• Tiroida: produce hormoni tiroidieni care influenteaza ritmul metabolic si nivelul de energie al organismului.
• Suprarenalele: produc hormoni precum cortisol si adrenalina, care regleaza raspunsul organismului la stres.
• Hipofiza: este o glanda de dimensiuni mici situata la baza creierului care produce hormoni precum hormonul de crestere si prolactina.
• Ovarele (la femei) si testiculele (la barbati): produc hormoni sexuali, cum ar fi estrogenii si testosteronele.
• Hipotalamusul: este situat in creier si coordoneaza producerea si secreția hormonilor de către glandele endocrine.

 

Aceste organe lucreaza impreuna pentru a regla procesele din organism si a mentine o stare de echilibru sau homeostazie. Orice perturbare a nivelurilor hormonale poate avea consecinte asupra functionarii organismului, astfel ca este important sa se mentina o functionare adecvata a sistemului endocrin.
Reflexoterapia imbunatateste functiile pancreasului.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *