laptele de migdale

Laptele de migdale
Inca din cele mai vechi timpuri, migdalele sunt apreciate ca fiind unele dintre cele mai sanatoase si mai gustoase varietati de nuci / oleaginoase. Si asta la nivel global. Stiai ca sunt 2 tipuri de migdale? Avem migdale dulci si amare. Cele dulci se folosesc cu preponderenta la deserturi sau ca si garnitura in timp ce migdalele amare sunt preferatele producatorilor de lichior amaretoo. Si asta pentru gustul lor usor amar si parfumat. Insa, ele sunt folosite si in salate sau alte tipuri de mancaruri. Mentionam aici si beneficiile acestora asupra tenului find folosite si in nenumarate creme.

In comert migdalele pot fi gasite sub forma cruda pentru gatit, prajite sau coapte pentru gustari dar si macinate pentru paste, salate sau garnituri.
Cu toate ca sunt bogate in calorii, migdalele sunt foarte apreciate pentru reducerea colesterolului. Consumul acestora reducere foamea aducand in acelasi timp un boost de energie si asta datorita magneziului si a vitaminelor B1, B2 si B6 pe care le contine.
Laptele de migdale poate inlocui cu success laptele de vaca avand un continut bogat de vitamine, calciu, magneziu si fiind lipsit de gluten, lactoza si colesterol. Laptele de migdale contine de asemenea vitamina E care este cunoscuta ca antioxidant natural si care ajuta in lupta impotriva cancerului si a incetinirii procesului de imbatranire. La toate acestea mai adaugam si vitaminele A, D, proteinele, acizii grasi, Omega-6, zinc, fier si potasiu.
Laptele de migdale mai contine fibre solubile si insolubile ce protejeaza peretii intestinali si colonul, regleaza absorptia de zahar in organism si controleaza nivelul colesterolului.
Acesta poate fi achizitionat din comert sau, daca doriti poate fi facut acasa.
Laptele de migdale – mod de preparare
  • 100 gr de migdale crude ce se vor lasa la inmuiat/hidratat peste noapte ( cel putin 8 ore). Asigurati-va ca apa acopera toate migdalele. Lasati bolul in bucatarie, acoperiti-l cu o panza sau cu un prosop de bucatarie si fff important: nu-l bagati in frigider.
  • A 2a zi, aruncati apa in care au stat la hidratat si curatati-le de pielita de deasupra/ decojiti-le.
  • Adaugati migdalele in blender cu un litru de apa si mixati-le pana se macina bine toate migdalele
  • Dupa ce ati terminat puteti adauga miere, zahar vanilat, esente, curmale sau, dupa preferinte, diversi indulcitori.
  • Mai porniti odata blenderul pentru a omogeniza continutul
  • Treceti totul printr-o strecuratoare sau bucata de tifon
Dupa ce ati stors bine continutul, restul de migdale ramase in tifon/strecuratoare pot fi folosite in crème de fata sau pot fi uscate in cuptor pentru a folosite in diferse deserturi.
Daca va doriti un lapte mai concentrat puteti pune fie parti egale ( ex. o cana de migdale cu o cana de apa) sau 1 cana de migdale cu 2 sau 3 cani de apa. Decizia va apartine, el oricum o sa va cucereasca! 😊

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *