pozitia corecta la birou | masaj24.ro

Pozitia corecta la birou

 

In zilele noastre, majoritatea persoanelor intre 20 si 40 de ani isi petrec cel putin 8 ore la birou in fata calculatorului indiferent daca e la munca sau acasa.

Desi inca din timpul scolii ni s-a spus cat de important este sa stai corect la birou/in banca acum foarte putini mai pun accent pe acest aspect. Odata neglijat apar durerile de spate, cervicale si chiar de coloana. Este esential sa combini statul la birou cu anumite practici de rutina care te vor ajuta sa iti pastrezi sanatatea. Acestea sunt: pauzele de cateva minute la un anumit interval de timp ( specialistii recomanda sa facem o pauza la 1h 30 – 2h), sa va ridicati de pe scaun, sa iesiti putin la aer si sa priviti pentru cateva secunde cerul).

 

Mai jos va lasam o lista a celor mai importante riscuri care vin odata cu pozitia incorecta la birou:

– afectiuni ale coloanei vertebrale implicit durerile de spate, membre si picioare.

– afectiuni ale articulatiilor

– cresterea in greutate

– afectiuni ale sistemului circulator

– metabolism lent si digestie nesanatoasa.

 

Statisticile arata ca, datorita statului la birou intr-o pozitie incorecta, cei intervievati acuzau: dureri de spate (63%) , dureri cervicale (53%) , dureri de umeri (38%) si dureri la nivelul bratelor (33%).

 

Pozitia corecta la birou, 9 sfaturi utile:

  1. Alege un scaun ergonomic cu spatar inalt si drept si care sa iti permita sa iti tii bratele la nivelul inaltimii tastaturii.
  2. Regleaza inaltimea scaunului astfel incat sa stai cu talpile in totalitate pe podea. Daca totusi nu se poate foloseste un suport reglat pt inaltimea ta.
  3. Asigura-te ca monitorul este pozitionat la nivelul privirii tale.
  4. Tineti umerii relaxati, in jos si nu incordati.
  5. Asigurati-va ca aveti totul la indemana pentru a evita intinderea dar suficient de departe pentru a nu trebui sa stati cocosati.
  6. Nu va suprasolicitati ochii intr-un mod inutil. Reglati intensitatea luminii astfel incat sa nu va jeneze in folosirea monitorului.
  7. Asezati-va confortabil pe spatele pe spatar si priviti din cand in cand spre tavan pentru relaxarea muschilor.
  8. Genunchii trebuie sa la acelasi nivel sau putin mai jos decat soldurile.
  9. Mouse-ul si tastatura trebuiesc plasate astfel incat sa permita ca umerii si bratele sa fie relaxate, cat mai aproape de corp.

 

Nu uita ca pozitia corecta la birou aduce doar beneficii pentru sanatatea ta!

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *