Crusinul este o planta care poate fi folosita in diverse scopuri medicinale si culinare. Semintele de crusin sunt utilizate ca condiment in bucatarie iar frunzele si fructele pentru proprietatile lor medicinale. Acestea pot fi utilizate pentru a trata infectiile pielii, arsurile, durerile articulare, constipatia dar si alte afectiuni digestive.
Ceaiul de crusin este o bautura versatila care poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Este bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, care il fac un remediul natural pentru diverse afectiuni.
Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de crusin este ajutorul acestuia in digestie. Acest ceai poate ajuta la calmarea colonului iritabil si poate ameliora simptomele de diaree, constipatie si balonare.
Ceaiul de crusin poate contribui, de asemenea, la imbunatatirea imunitatii prin continutul sau ridicat de vitamina C. Acest lucru poate face ca sistemul nostru imunitar sa fie mai puternic si sa poata lupta mai eficient impotriva racelilor si gripei.
Datorita proprietatilor sale calmante, ceaiul poate fi utilizat pentru a ajuta la reducerea stresului si a anxietatii. Acest lucru poate face ca acest ceai sa fie o optiune buna pentru a-l bea inainte de culcare, pentru a avea un somn mai linistit.
Este, de asemenea, benefic in cazul tusei si raceala. Acesta poate ajuta la reducerea inflamatiei cailor respiratorii si poate face ca tusea sa fie mai productiva, astfel incat sa puteti elimina mai usor mucusul din plamani.
Pentru a-l prepara puteti folosi coaja de crusin maruntita. Adaugati o lingurita de coaja de crusin la o cana cu apa fierbinte si lasati la infuzat timp de 10-15 minute. Modul de preparare a ceaiul de crusin difera un pic daca este la pliculete sau vrac (la punga) dar fiecare brand de ceaiuri are scris pe cutie modul de preparare.
Ceaiul de crusin este cunoscut pentru proprietatile sale digestive si poate avea efecte laxative usoare, dar nu este considerat un laxativ puternic.
Fara comentarii