Clementinele – 8 beneficii pentru care ar fi recomandat sa le introduci in dieta ta zilnica
Clementinele se afla printre “vedetele” sezonului rece fiind apreciate nu doar pentru gustul lor ci si pentru beneficiile nutritionale si terapeutice. Acestea au aparut ca urmare a incrucisarii dintre mandarine si portocale, diferenta este ca clementinele sunt mai mici, au coaja mai subtire si mai fina, sunt mult mai zemoase decat mandarinele si nu au samburi.
Motivele pentru care ar fi bine sa le faci clementinelor loc in cosul cu fructe sunt nenumarate: contin foarte multa vitamina C, sunt formate din 86% apa, bogate in calciu si potasiu, magneziu, saruri minerale, fibre, vitamina A , vitamina E, antioxidanti si acid folic.
Iti lasam mai jos 8 motive pentru care clementinele sunt benefice organismului uman:
- Au un continut mare de vitamina C. Asa cum ati ghicit, este un foarte bun inumostilmulator. Vitamina C ne ajuta sa scapam de raceli/viroze dar si de infectiile respiratorii. De asemenea scade tensiune arteriala si previne aparitia bolilor cardiovasculare.
- Combat stresul. Mirosul clementinelor declanseaza secretia unui neurotransmitator care ajuta la eliminarea stresului, la inducerea unei stari de liniste si vitalitate.
- Elimina toxinele din corp. Continutul ridicat de apa si fibre au efect diuretic si proprietati alcalinizante contribuind astfel si la prevenirea sau ameliorarea afectiunilor articulare sau si a simptomelor infectiilor urinare.
- Ideale pentru femeile insarcinate. Find bogate in vitamina B9 si acid folic, clementinele ajuta la formarea eritrocitelor si la dezvoltarea tesuturilor. De asemenea, acidul folic contribuie la dezvoltarea sistemului nervos si participa la productia de acizi nucleici.
- Combat anemia. Aceasta este una dintre cele mai raspandite tulburari nutritionale din intreaga lume. Vitamina C faciliteaza si absorbtia fierului in sistemul gastrointestinal. Stiai ca o doza de la 25 pana la 75mg de vitamina C dubleaza sau tripleaza cantitatea de fier asimilata la o masa?
- Imbunatateste vederea cu ajutorul acidul ascorbic si cantitatilor de beta-caroten.
- Ajuta in lupta impotriva greutatii. Fiind sarace in calorii si grasimi si avand un continut ridicat de apa sunt ideale pentru a potoli foamea si “umplerea stomacului” fara a lua kilograme in plus.
- Combate dezvoltarea bolilor degenerative (cancerul) cu ajutorul componentelor anti – cancerigene (vitamin C) si a moleculelor bioactive puternice (linoide si quercetina).
Fara comentarii