ceaiul de coada calului | masaj24.ro

Ceaiul de coada calului si planta coada calului contin un numar foarte mare de minerale si alti constituenti benefici, precum: mangan, calciu, fier, favonoizi, esteri ai acidului cafeic, saponine, taninuri, alcaloizi, fitosteroli, glicozide si siliciu.In primul rand, ceaiul de coada calului este recomandat pentru functionarea normala a sistemului urinar, si pentru eliminarea nisipului si pietrelor la rinichi. De asemenea, este eficient in situatiile de incontinenta urinara si in bolile de rinichi.

Acestea sunt principalele lui beneficii, dar nu singurele. Ceaiul de coada calului protejeaza mucoasa gastrica prin normalizarea secretiei de suc gastric, reduce disconfortul care apare la nivelul articulatiilor, ligamentelor si tendoanelor si sustine procesul de remineralizare al tesutului osos, contribuind la absorbtia si fixarea calciului. Pe langa asta, ceaiul de coada calului reduce riscul de sangerari si consolideaza tesutul conjunctiv prin stimularea sintezei de colagen.

In uz extern, favorizeaza regenerarea pielii, mentine sanatatea parului si reduce transpiratia abundenta, dar si disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale si ale mucoasei anale. S-a mai dovedit si faptul ca aceasta planta medicinala este eficienta impotriva diabetului de tip 2. Un studiu medical a demonstrat ca pacientii diagnosticati cu diabet de tip tip II carora li s-a administrat o singura doza orala de extract de coada calului au avut ulterior o concentratie a glucozei din sange cu mult mai mica dupa doar cateva ore. De aceea, se recomanda administrarea o data pe zi a unei capsule cu extract de coada calului, inainte de masa, dar tratamentul nu trebuie sa dureze mai mult de doua luni.

 

Ceai de coada calului pentru slabit

Alaturi de urzica, soc si papadie, coada calului este o planta care ajuta mult in lupta cu kilogramele in plus. In primul rand pentru ca are puterea de a elimina surplusul de apa din organism (retentia de apa), unul dintre motivele cresterii in greutate. Apoi, este un ajutor pretios in timpul dietelor de slabit, pentru ca mareste intensitatea proceselor de eliminare pe cale renala si digestiva. Si, deloc de neglijat, ceaiul de coada calului este si un redutabil detoxifiant. Pe tot parcursul dietei, pentru a obtine rezultate remarcabile, se recomanda consumul a trei cani de ceai de coada calului, zilnic,inainte de mesele principale.

 

Ceaiul de coada calului in sarcina

Se stie ca , desi par inofensive, nu toate plantele medicinale sunt permise in timpul sarcinii. Coada calului este una dintre ele, nefiind recomandata nici in sarcina si nici in perioada de alaptare.

 

Ceaiul de coada calului, contraindicatii

Din cauza concentratiei mari de siliciu, consumul exagerat de ceai de coada calului va inhiba absorbtia vitaminei B1. De aceea este recomandat ca, in timpul unei cure cu ceai de coada calului sa fie administrat, concomitent, si complexul de vitamine B. O cura cu ceai de coada calului nu va fi niciodata mai lunga de trei luni, urmata de o pauza de o luna – o luna si jumatate, pentru a da organismului ragazul de a elimina surplusul de siliciu.

De asemenea, planta este contraindicata si persoanelor care au un deficit de potasiu in organism, pentru ca aceasta nu va face decat sa accentueze eliminarea lui.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *