mierea de albine | masaj24.ro

mierea de albine | masaj24.ro


Mierea de albine

Cresterea alarmanta, din ultimii ani, a consumului de zahar a declansat o adevarata alerta in randul medicilor deoarece zaharul ajunge foarte repede in sange provocand o stare de hiperglicemie. Dintre principalele turburari amintim: diabetul, bolile cardiace, cariile dentare, obezitatea si celulita.

Ca alternativa a zaharului, medicii recomanda inlocuirea acestuia cu mierea de albine, cel mai vechi indulcitor din gospodaria omului. Mierea este un aliment natural, de origine atat animala cat si vegetala, fiind principalul produs al stupului. Mierea de albine contine insa mai multe calorii decat zaharul.

O lingurita de miere de albine contine 65 la suta de calorii pe cand o lingurita de zahar contine doar 48 la suta de calorii. Mierea de albine cu cat este mai inchisa la culoare are mai multi antioxidanti. Mierea de albine isi pierde proprietatile terapeutice si chiar poate sa devina toxica, atunci cand este incalzita sau adaugata lichidelor calde la temperaturi mai inalte de 40ºC deoarece in miere se genereaza compusi toxici.

Mierea de albine de salcam

Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici, acid lactic, oxalic, citric, malic, dextrina, compusi ai azotului. Bine cunoscuta datorita proprietatilor sale terapeutice, acest tip de miere curata ficatul, regleaza tranzitul intenstinal si reprezinta un antiinflamator pentru sistemul respirator. Datorita continutului scazut de zahar reprezinta cea mai buna alegere pentru diabetici.

Luna mai, mult asteptata de catre toti apicultorii, poate aduce in functie de o serie de factori, primele rezultate ale muncii albinelor, rezultate care se vor reflecta in buzunarele fiecarui apicultor.

Mierea de salcam este obtinuta din florile de salcam si se caracterizeaza prin faptul ca are o remarcabila puritate si claritate. Mierea de salcam este si cel mai usor de falsificat fiind si cel mai scump sortiment de miere produs la noi.

Miere poliflora

Mierea poliflora este obtinut din nectarul mai multor tipuri de flori. Mierea poliflora contine vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) si diverse saruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Continutul de glucoza, sucroza si fructoza o face usor de asimilat.

Este in topul vanzarilor in Romania, insa ea poate fi amesteca cu miere de floarea soarelui in zona de sud a tarii ceea ce poate duce la o cristalizare foarte rapida, si un gust putin diferit.

Culoarea si aroma sa variaza in functie de tipul de floare predominant. Mierea poliflora are o multime de efecte benefice sanatatii. Acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei datorita continutului sau ridicat in fier. Are o valoare energetica de 3000 de kcal la 1 kilogram. Chiar daca este cristalizata proprietatile ei vindecatoare nu se pierd.

Miere de floarea soarelui

Miere de albine din floarea soarelui este unul dintre sortimentele cele mai bogate in glucoza. De obicei, culoarea ei variaza intre galben mustar si galben inchis. Alt element distinctiv pentru mierea de floarea soarelui este ca aceasta are cea mai mare activitate antimicrobiana comparativ cu mierea de salcam, de tei si de ploriflora. Gratie lecitinei, care se gaseste in forma pura in mierea de floarea soarelui, acest tip de miere ajuta la intarirea memoriei si dezvoltarea intelectului.

Mierea de floarea-soarelui este de multe ori preferata celorlalte datorita continutului foarte mare de polen. Aceasta ajuta si la reglarea tensiunii arteriale si activeaza circulatia sanguina.

Miere de albine din rapita

Mierea de rapita este o miere adunata de la planta numita rapita atat de raspandita in culturile de la noi. Este bogata in proteine, carbohidrati, glucide, lipide, in minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, in vitaminele A, B1, B2, B3, C si betacaroten.

Trebuie stiut insa ca, datorita continutului mare de apa, cam 18% din compozitie, mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede.

Mierea de rapita are o culoare mai stearsa, albicioasa, o consistenta aparte si un gust delicios, acest tip de miere nefiind unul foarte dulce. Ca orice tip de miere, si mierea de rapita are calitati terapeutice fiind recomandata mai ales persoanelor care sufera de boli de rinichi.

Mierea de rapita are numeroase efecte benefice asupra sanatatii iar cel mai important este sa ne dam seama de acest lucru si s-o utilizam.

Miere de albine de tei

Mierea de tei are calitati linistitoare fiind prescrisa si in afectiunile sistemului nervos si in insomnii fiind un bun si natural sedativ nervos. Este foarte bogata in vitamine, mai ales cele din complexul B, amino-acizi, polen si mana. Mierea de tei are proprietati antispetice si din aceasta cauza este utilizata pentru a trata racelili, gripele, tusea si bronsita.

Mierea de tei este o miere de culoare galbena, cu reflexe verzi. Aroma sa ne aminteste de parfumul florilor de tei. Ca orice sortiment de miere, mierea de tei preia din calitatile exceptionale ale florilor din care provine. Datorita continutului ridicat in vitamine si aminoacizi intervine in inlaturarea starilor de oboseala.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *