gravide & masajul pentru gravide . masaj24.ro

Importanta masajului pentru femeile insarcinate

Masajul pentru gravide – relaxarea este importanta pentru o buna functionare a organismului, atat la nivel fizic cat si psihic. Si este importanta pentru orice persoana. Cu atat mai mult pentru… doua persoane.

Ce efecte pozitive are masajul pentru gravide?
Chiar daca despre cele 40 de saptamani de sarcina se spune ca sunt de-a dreptul magice si ca reprezinta cea mai frumoasa perioada din viata unei femei, asta nu inseamna ca este total lipsita de mici neplaceri. Greturi, dureri de diverse feluri, insomnii, stres si anxietate. Un ”pachet” consistent de probleme care, din fericire, sunt temporare. Si, tot din fericire, pentru aproape toate exista solutii. Dar ce solutie poate fi mai placuta decat masajul? Din acest punct de vedere masajul castiga detasat intrecerea cu oricare alta metoda. In ce situatii isi dovedeste eficacitatea? Iata!

1. Previne si reduce durerile de spate
Coloana vertebrala este pusa la grea incercare pe perioada sarcinii. Greutatea crescuta a viitoarei mamici – atat a abdomenului cat si a sanilor -, mutarea centrului gravitational si orele petrecute la serviciu, pe scaun, toate acestea sunt capabile sa declanseze si sa intretina dureri permanente de spate. Prin diferite tehnici de masaj, terapeutul poate reduce tensiunea acumulata in muschi si, acolo unde este cazul, poate reaseza ori fixa oasele in articulatii.

Inlatura durerile de cap
Schimbarile pe care le sufera valorile tensiunii arteriale precum si furtuna hormonala care ravaseste organismul viitoarei mamici au ca si consecinta imediata durerile de cap. Cat pot fi ele de chinuitoare, asta poate confirma oricine s-a confruntat cu ele. Ce este mai rau e faptul ca – spre deosebire de celelalte persoane – o gravida nu are voie sa foloseasca medicamente pentru a scapa de migrena. Si, in acest caz, doar masajul ii poate fi de ajutor.

3. Asigura un somn odihnitor
Lipsa somnului poate avea efecte devastatoare asupra intregului organism. Ca doar nu degeaba era folosita privarea de somn ca si metoda de constrangere… Ei bine, daca somnul nu este suficient din punct de vedere cantitativ si, in plus, nici calitativ, gravida poate plati pretul intr-o scadere a imunitatii, o vulnerabilitate la infectii si o sensibilitate la durere. Si chiar nu are nevoie de niciuna dintre ele! Un masaj corect efectuat la nivelul capului, umerilor si spatelui este cel mai eficient somnifer.

4.Reduce stresul
Sunt prea putine gravidele care pot sustine, cu sinceritate, ca nu sunt stresate. Perspectiva nasterii, pregatirile premergatoare acesteia, ingrijorarile vizavi de responsabilitatile de parinte, toate sunt motive de stres. Ei bine, masajul pentru gravide este cel care poate reduce nivelul de cortizol din organism, adica a principalului vinovat de aparitia stresului.

5.Tine la distanta depresia
Masajul este sinonim cu placerea. Asa ca, odata stimulatati hormonii starii de bine (serotonina, oxitocina si dopamina), nu mai este loc pentru ganduri negre. Nici macar gri. Totul este… roz!

Prin ce este diferit masajul pentru gravide de cel obisnuit?
Diferentele incep de la pozitia in care va sta viitoarea mamica in timpul masajului. Este evident ca stand pe burta este imposibil, nu?! Aceasta se va aseza intr-o pozitie care sa fie confortabila atat pentru ea cat si pentru fat. In al doilea rand, pentru gravide sunt zone in care nu este permis a se face masaj, cum ar fi abdomenul, incheieturile si in spatele tendonului lui Achile. De asemenea, exista restrictii si precautii si in privinta cremelor folosite la masaj.

In ce situatii este contraindicat masajul pentru femeile insarcinate?
– In primul trimestru de sarcina;
– In cazul existentei sangerarilor;
– In cazul existentei riscului de avort spontan.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *