dureri de coloana masaj24.ro

Dureri de coloana

Majoritatea persoanelor peste 30 de ani au probleme cu coloana mai ales in zona lombara si cervicala. Durerea lombara sau “durerea de sale” asa cum e cunoscuta in popor are ca si cauza anomaliile anatomice sau/si functionale care survin la nivelul coloanei vertebrale. Poate aparea in urma depunerii unui efort fizic mai mare sau a unei pozitii incorecte a spatelui. Durerea cervicala apare in zona gatului, cefei, a vertebrei C7. Se poate datora unei pozitii incorecte in timpul somnului sau poate aparea ca urmare a unor afectiuni grave cum ar fi artrita.

Chiar si atunci cand durerile de coloana sunt excesiv de severe s-ar putea ca operatia sa nu fie singura solutie. Suferinta si operatiile pot fi prevenite daca va schimbati modul de a gandi.

Patru metode de a scapa de probleme/dureri de coloana : kinetoterapia, osteopatia, inotul si masajul terapeutic .

Kinetoterapia se defineste ca terapia prin miscare si reprezinta un tip de gimnastica medicala. Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple si importante. Cateva dintre afectiunile in care kinetoterapia este foarte eficienta: dureri de coloana, lombosciatica, hernia de disc, scolioza, lordoza, cifoza, spondiloza cervicala etc. Kinetoterapia este unul dintre cele mai sigure si eficiente metode de tratament si recuperare folosit in majoritatea spitalelor.

Osteopatia se ocupa de diagnosticarea si tratamentul mobilizarii articulatiilor. Cele mai intalnite afectiuni tratate sunt: dureri de coloana, problemele aparatului locomotor, migrene, tulburari digestive etc. Metodele de tratament sunt non invazive, nedureroase, provocand o eliberare a restrictiilor din organism astfel corpul recapatandu-si mobilitatea.

Inotul ajuta foarte mult la diminuarea durerilor si e foarte bun pentru coloana. Inotand intinzi coloana vertebrala si musculatura coloanei (paravertebralii). Avantajul inotul e ca nu pune presiune pe incheieturi. E recomandat minim de 3 ori pe saptamana. Efectele sunt vizibile incepand cu a 4a saptamana.

Masajul terapeutic reprezinta un grup de exercitii ce consta in prelucrarea manuala a tesuturilor moi cu scopul de a stimula vindecarea unor afectiuni. Prin aceste manevre se stimuleaza musculatura in functie de obiectivul fiecarui tratament si de afectiunea care trebuie tratata.

Masajul are efect analgezic alternand durerea prin mecanismul reflex si prin eliberarea de substante precum endorfinele si serotonina. De asemenea masajul ajuta la refacerea ranilor, a tesuturilor moi, intinderilor si rupturile tesuturilor musculare.

Eliminarea contracturilor musculare si efectul acestei detensionari il vor simti benefic atat capetele osoase din articulatii cat si cartilajele articulare deoarece presiunea aplicata de maseur joaca un rol extrem de important in producerea lichidului sinovial in depunerea sau redistribuirea calciului in organismul uman.

 

 

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *