Masajul fetei
Masajul fetei are un rol esential in mentinerea elasticitatii pielii si a muschilor fetei dar mai ales in prevenirea ridurilor sau atenuarea celor deja existente. Recomandat este sa se inceapa dupa varsta de 20 de ani, initial in scop preventiv, prelungind astfel vitalitatea si tonicitatea muschilor.
Problemele dermatologice, tenul uscat sau gras, lipsit de vitalitate si inevitabil ridurile au ca si cauza factorii de mediu inconjurator, stresul sau chiar factori de natura medicala. O atentie deosebita se acorda tenului in perioada iernii si a verii cand schimbul de temperatura se efectueaza brusc avand astfel efecte notabile asupra pielii.
Masajul fetei imbunatateste elasticitatea pielii
Unii muschi faciali, solicitati des de o anumita mimica ajung sa ramana contactati provocand ridurile de expresie pe frunte, in pliul ochilor sau in jurul gurii. Prin efectuarea anumitor miscari specifice asiguram fetei o gimnastica cu dublu efect: relaxant si tonifiant. Efectuat cu regularitate, masajul fetei are un efect antirid datorita miscarilor degetelor pe suprafata fetei. Stimuland circulatia sangvina si recuperand tonusului facial redai practic luminozitate fetei.
Pentru o remodelarea in profunzime sunt necesarea cateva luni de zile insa relaxarea se observa chiar si dupa primele sedinte.
Efectuat cu regularitate, diminueaza ridurile de expresie si reda luminozitatea fetei.
Acest timp de masaj poate fi efectuat atat de catre personal calificat cat si de dumneavoastra. Daca este facut corect si cu regularitate, masajul facial are urmatoarele beneficii:
- Imbunatateste circulatia sanguina si limfatica
- Reface si mentine tonusul muscular
- Detoxifica
- Relaxeaza muschii de la nivelul fetei
- Oxigeneaza celulele pielii
- Stimuleaza fibrele de colagen si elastina din tesut
- Stimuleaza terminatiile nervoase de la nivelul dermei
- Indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii
Miscari folosite:
Netezirea – cu aceasta miscare va incepe si se va termina masajul. Are rol de stimulare a circulatiei sanguine si a limfei.
Frictionarea – miscari executate cu presiune in zig-zag sau circular. Decongestioneaza tesuturile profunde.
Framantarea – dupa cum ii spune si numele foloseste miscari asemenatoare framantarii aluatului. Este recomandata mai ales tenului gras fiindca indeparteaza excesul de sebum.
Daca veti alege sa va faceti singuri masajul facial, aveti grija ca pielea sa fie corect curatata, demachiata si tonifiata. Pentru tenul uscat veti folosi o crema grasa/hidratanta iar pentru tenul gras pudra de talc sau o crema pentru ten gras.
Atentie! O sedinta de masaj facial nu trebuie sa dureze mai mult de 15-20 de minute.
Fara comentarii