ceaiul negru | masaj24.ro

Ceaiul negru

Ceaiul negru este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume. Este un produs obtinut din planta Camellia sinesis. In obtinerea acestuia se folosesc frunzele si tulpinile mature. Acesta are un gust foarte bogat, aromat avand un continut mai ridicat de cofeina decât celelalte sortimente.

Beneficiile ceaiului negru asupra organismului

– Cea mai importanta caracteristica nutritionala a ceaiului negru este nivelul teinei care este mult mai ridicat decat in cazul altor tipuri de ceaiuri.

– Este o bautura ideala pentru pierderea în greutate deoarece grabeste metabolismul si promoveaza senzatia de satietate.

– Consumat cu regularitate acesta previne cancerul si bolile de inima, scade colesterolul si trigliceridele.

– Tonifica sistemul imunitar prevenind o serie de boli . Este recomandat si in sezonul rece cand predomina infectiile respiratorii.

– Cofeina din ceaiul negru imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

– Ne ajuta sa fim mai energici, sa scapam de stres si ne intareste sistemul imunitar.

– Substantele din acesta reduc cantitatea din hormonul cortisol care provoaca stresul.

– Ambele ceaiuri, negru si verde, ajuta la combaterea cancerului deoarece sunt bogate in polifenoli care previn formarea celulelor cancerigene.

– Prin consumul acestuia se impiedica formarea de cheaguri de sange care ar putea bloca arterele.

– Ceaiul negru stimuleaza sistemul digestiv, are efect antidiareic, reduce afectiunile gastrice, intestinale si inflamatiile intestinale.

– Printre altele, ceaiul negru combate virusurile de tot felul si inflamatiile.

Pentru ca are un continut ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, ceaiul negru protejeaza organismul de diverse boli. Ceaiul negru are un continut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K. Unul dintre cele mai apreciate este ceaiul negru cu ghimbir. Dupa cum bine se stie ghimbirul este o planta ce are o aroma deosebita. Daca vrei sa afli mai multe despre beneficiile -ghimbirului-

Contraindicatii pentru ceaiul negru

– In hipertensiune se recomanda consumul de ceai negru numai cu acordul cardiologului sau medicului de familie.

– Copiilor cu varste sub 10 ani si diabeticilor este de asemenea contraindicat, la fel si femeilor insarcinate. Atentie însa, nu trebuie sa consumati mai mult de doua cani de ceai negru pe zi.

– Baut în exces, acesta poate provoca insomnii, stari de agitatie si nervozitate.

– Acest ceai nu este recomandat persoanelor care au probleme cu somnul .

Ceaiul negru inlocuieste cafeaua cu succes. Ai la dispozitie o varianta naturala si mult mai eficienta pentru a te energiza mental. Pentru cei care nu se impaca foarte bine cu gustul cafelei, ceaiul negru este un excelent inlocuitor al acesteia. Multe persoane aleg sa renunte la cafea si sa bea ceai negru care este mult mai sanatos si util pentru organism.

Cum se prepara corect ceaiul negru?

Pentru a beneficia de toate proprietatile sale terapeutice este foarte important sa stim cum se prepara corect ceaiul negru. Plantele se pot adauga doar in momentul in care apa da in clocot. Cate o lingurita de ceai negru pentru fiecare ceasca de apa. Timpul de infuzare recomandat este de 2-3 minute. Daca vrei sa dai un alt gust licorii il poti indulci cu zahr brun sau miere.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *