coada soricelului | masaj24.ro

Coada soricelului, o planta miraculoasa

Coada soricelului este o planta ale carei virtuti sunt cunoscute si recunoscute inca din Antichitate. Ceea ce o face atat de valoroasa sunt substantele pe care le contine: taninul (astingent, cicatrizant, antiseptic), betaina (benefică pentru muşchi), cineolul (antiseptic, expectorant, vermifug, stomahic), azulenul (antispasmodic, astringent, antiinflamator), flavonoidele şi derivaţii acidului salicilic (care acţionează contra febrei şi durerii).

Cat despre afectiunile asupra carora aceasta planta si-a dovedit eficienta, lista acestora poate fi cu adevarat impresionanta.
– protector al mucoasei gastrice si ficatului
– stimulent al functiei biliare si al apetitului
– calmant al mucoasei anorectale (utila in afectiunile hemoroidale)
– bronhodilatator si antispastic bronsic
– hipotensor
calmant al durerilor de cap, crampelor, colicilor, durerilor menstruale.
– hemostatic (in menstre abundente)

Aceasta planta uimitoare este de un real ajutor in enterocolita, gastrita, anexita, cistita, raceala si gripa, facand din ea un aliat pretios. Se recomanda consumul zilnic a maxim doua cani de infuzie preparata din doua linguri de flori la 500 ml de apa fierbinte.
Coada soricelului poate reprezenta un tratament deloc de ignorat in cazurile de leucoree, micoze si alte infectii vaginale. Se recomanda spalaturi locale cu infuzie preparata din trei linguri de planta la 500 ml de apa clocotita, ori bai de sezut – la care se folosesc doua linguri de planta la un litru de apa.

Avand efect calmant, antiinflamator si dezinfectant, compresele cu infuzie de coada soricelului au rezultate foarte bune in arsuri, eczeme, plagi supurate sau pentr indepartarea cojitelor care apar in psoriazis.
Pentru favorizarea regenerarii pielii si pentru reducerea riscului de sangerare se pot face bandijonari cu un macerat (la rece) de coada soricelului. Acesta se prepara dintr-o lingura de planta la 250 ml de apa, care se lasa la macerat, la temperatura camerei, timp de opt ore, dupa care se strecoara si se poate folosi.

Contra arsurilor (cu lichide fierbinti, chimice sau solare) se poate prepara un unguent miraculos, din ulei de masline si coada soricelului. Se pun zece linguri de planta uscata si maruntita in 500 ml de ulei de masline extravirgin si se lasa la macerat, intr-un loc insorit, timp de doua saptamani. Preparatul se strecoara si se depoziteaza intr-o sticla inchisa la culoare, fiind pastrata intr-un loc rece si intunecos.

ATENTIE! Copiii si femeile insarcinate vor folosi cu prudenta remediile din coada soricelului deoarece, in cantitati mai mari decat cele recomandate, planta are efecte toxice si alergene.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *