Ceai pentru raceala si gripa
- Ceai de macese
Ceaiul de macese protejeaza organismul de raceli si gripa. Macesele au foarte multe vitamine si minerale dar si substante active care imbunatatesc starea de sanatate.
Macesul este un arbust acoperit de spini care face fructe de culoare rosie ce se culeg toamna tarziu. Aceste fructe de padure de culoare rosie sunt foarte apreciate in medicina naturista.
Din macese se poate face ceai prin infuzia fructelor bine uscate sau dulceata si sirop. Macesul este foarte bogat in vitamina C, vitamina A, P, K, B1 și B2, acid citric, zaharuri, mangan, fier, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, seleniu, sulf, și antoxidanți.
Ceaiul din aceste fructe rosii de maces este recunoscut ca fiind un foarte bun stimulator al sistemului imunitar. Te ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale mai ales dupa un tratament cu antibiotice. Datorita proprietatilor antiinflamatorii sunt utile in caz de febra sau frisoane.
2. Ceai de salvie
Salvia are proprietati antioxidante ce pot trata numeroase probleme. Salvia poate fi consumata ca si condiment in mincare, ca tinctura sau pur si simplu sub forma de ceai. Ceaiul de salvie baut mai des vindeca bolile de gat sau inflamatiile cavitatii bucale. Ceaiul de salvie este un foarte bun si puternic relaxant pentru muschi prin reducerea tensiunii musculare. Salvia nu este recomandata femeilor gravide sau celor care alapteaza, persoanelor diabetice si cu epilepsie.
3. Ceai de tei
Ceaiul de tei este un foarte bun somnifer natural. Datorita substantelor active pe care le are florile de tei, acesta este folosit ca sedativ in cazurile de insomnie. Pentru un somn mai bun se consuma cate o ceasca de ceai de tei inainte de culcare timp de 14 zile.
Ceaiul de tei este folosit in tratarea racelilor si tusei; ajuta la ameliorarea migrenelor si durerilor de cap.
In caz de raceala ceaiul de tei ajuta la eliminarea secretiilor bronhice si stimuleaza transpiratia echilibrand astfel temperatura corpului.
4. Ceai verde
Ceaiul verde este un foarte bun antioxidant datorita continutului de polifenoli. Polifenolii sunt niste molecule organice continute de produsele vegetale.
Un prim mare grup de polifenoli sunt acizii fenolici care includ fructele rosii, ridichile negre, ceapa, boabele de cafea, cerealele si condimentele. Ceaiul verde este facut din frunzele plantei numite Camellia Sinensis.
Fara comentarii