ceaiul de pelin | masaj24.ro

Ceaiul de pelin

Ceaiul de pelin a fost folosit inca din Grecia antica pentru proprietatile lui antiseptice, antispastice, vermifuge si antipiretice.

Pelinul este un arbust cu frunze verzi argintii si este cunoscut ca fiind cea mai amara planta de pe Pamant. Aparent, este o planta banala pe care o puteti intalni la tot pasul: la marginea drumului, padurilor, pe pajisti si in general in locurile insorite.

In comert il gasiti sub diverse forme: ceai, suc, capsule, tinctura, ulei si sirop. Este cunoscut ca fiind folosit la prepararea Absintului, a unor lichioruri, tincturi insa, pe langa acestea, este cunoscut si pentru numeroasele efecte terapeutice pe care le are asupra organismului uman.

Beneficiile ceaiului de pelin

Dintre beneficiile si proprietatile ceaiului de pelin, enumeram:

  • Previne si trateaza multe afectiuni de ordin hepatic inclusive icterul si hepatita.
  • Este folosit pentru tratarea anumitor probleme gastrice cum ar fi: lipsa poftei de mancare, unele forme de gastrita, flatulenta, indigestia
  • Eficient in stimularea sistemului imunitar si in detoxifierea organismului
  • Remediu impotriva viermilor intestinali si a altor paraziti interni.
  • Scade febra si reduce inflamatiile cailor respiratorii
  • Folosit sub forma de compresii, ceaiul de pelin este eficient in tratarea problemelor cutanate, a intepaturilor de tantari sau a altor rani.
  • Ajuta, de asemenea, in tratarea hemoroizilor prin folosirea acestuia in bai de sezut.

 

Modul de preparare

Ceaiul de pelin se prepara adaugand o lingura de pelin uscat la o ceasca de apa fierbinte. Lasati la infuzat 10-15 min. Se recomanda sa fie baut cu 10-15 minute inainte de a servi masa. Puteti pune o lingurita de miere in ceai pentru a scapa de gustul amar al pelinului.

 

Contraindicatii

Tratamentul intern cu pelin nu este recomandat sa fie urmat mai mult de 14 zile pentru ca poate avea efecte adverse ca halucinatii, convulsii, insomnii, stari de voma sau tremuraturi. De asemenea, femeile care alapteaza, gravidele si persoanele care sufera de boli nervoase nu au voie sa urmeze un astfel de tratament.

 

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *