Masajul Terapeutic la Domiciliu

Ce este masajul terapeutic ?

Masajul este o terapie folosita de peste 5000 de ani. Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala. Masajul terapeutic influenteaza atat sistemul nervos periferic cat si pe cel central. Masajul medical reprezinta un grup de exercitii mecanice de tip manual. Se efectueaza diferite manevre în scop terapeutic si recuperator. Aceste manevre stimuleaza pielea si musculatura determinand o reactie vasculara, biochimica, de stimulare senzitiva si induce reactii de tip reflexare. Ajuta la oxigenarea tesutului muscular prin manevrele executate de terapeut. Masajul actioneaza asupra fibrelor musculare si ajuta la dezvoltarea lor. Masajul terapeutic medical poate contribui si la vindecarea sau ameliorarea unor afectiuni.

Ce afectiuni se trateaza prin masaj terapeutic ?

Iata cateva dintre afectiunile in care este folosit masajul terapeutic :
Afectiuni ale coloanei vertebrale : lombara, sciatica, lombosciatica, spondilita, discopatii .
Probleme ale articulatiilor cum ar fi entorsele si luxatiile .
Afectiuni ale partilor moi, de diferite cauze .
Neuromialgii reumatismale .
Artoze cum ar fi gonartoza si coxartoza .
Distrofie neuro-musculara .
Afectiuni vasculare .
Intinderi musculare .
Obezitate .
Dureri de spate .
Contracturi musculare .

Beneficiile masajului terapeutic

Masajul terapeutic este dedicat unei afectiuni specifice in cazul aparatului locomotor. Efectele acestuia se resimt asupra pielii, muschilor, nervilor, sangelui si limfei si indirect asupra glandelor endocrine, organelor interne si articulatiilor.

Beneficiile masajului terapeutic asupra muschilor:

Decontracturarea profunda a fiecarei fibre a muschilor somatici, tonicitatea mai mare a tuturor muschilor flaci si a celor slabiti, eliberarea masiva de acid lactic stocat în muschi datorita efortului prelungit.

Beneficiile masajului terapeutic asupra pielii

Catifelarea evidenta prin hidratarea cu uleiuri si creme specifice masajului si descuamarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Elasticitate mai mare a pielii si imbunatatirea circulatiei sanguine periferice.

Beneficiile masajului terapeutic asupra nervilor

Elimina contractibilitatea musculara a nervilor care raspund de reflexe, deblocarea centrilor locomotori de la nivelul creierului.

Beneficiile masajului asupra sangelui si a limfei

Fluiditate mai mare prin miscari care au un sens invers circulatiei sanguine o accelerare a circulatiei sangelui. Drenarea corecta a limfei cu ajutorul manevrelor de drenare limfatica.

Beneficiile masajului indirecte asupra glandelor endocrine

O mai buna functionare a sistemului nervos central care comanda aceste glande, o activare a circulatiei hormonale datorate bunei circulatii sanguine. Articulatiile capata o mai buna mobilitate cu ajutorul manipularilor articulare si manevrelor specifice articulatiilor si ale vertebrelor.

Cate sedinte de masaj terapeutic sunt recomandate sa faci pe saptamana ?

Pentru masajul terapeutic este recomandat intre 2 si 3 sedinte pe saptamana.
Dupa o sedinta de masaj terapeutic trebuie sa ai o zi pauza pentru refacerea tesutului muscular.
De cate ori se face masaj terapeutic pe saptamana : in functie de problemele de sanatate ale pacientului.

Masajul Terapeutic la Domiciliu