fitoterapia . masaj24.ro

Beneficiile fitoterapiei

Fitoterapia – omenirea s-a bucurat mereu pentru fiecare progres al stiintei si a sperat, cel putin in privinta sanatatii, ca generatiile tot mai complexe si mai avansate de medicamente vor reusi sa trateze mai repede si mai eficient biverse boli. Si totusi, de la o vreme, sunt semne tot mai clare ca ne intoarcem la natura si la puterile ei vindecatoare, dupa ce i-am facut acesteia nedreptatea de a nu mai avea incredere in ea…

Ce este fitoterapia?
Cu o vechime de mii de ani, ramura a medicinei paralele, fitoterapia este tot o stiinta, cea a punerii plantelor in slujba sanatatii, in vederea vindecarii in functie de pacient, nu de boala. Fitoterapia include aromoterapia (terapia cu plante aromate), oleoterapia (terapia cu uleiuri) si gemoterapia (terapia cu muguri de plante), in functie de remediile naturale folosite.

Ce boli pot fi tratate prin fitoterapie?
In privinta eficientei fitoterapiei, trebuie stiut faptul ca instalarea acesteia necesita timp, rabdare si perseverenta, si poate dura saptamani, luni sau chiar ani, in functie de gravitatea bolii si capacitatea de raspuns a organismului.
Cu ajutorul fitoterapiei se pot obtine rezultate foarte bune in tulburari din aproape toate sferele:
– Cutanate (urticarie, acnee, eczeme, psoriazis)
– Circulatorii (retentie de apa, hipertensiune arteriala, tulburari venoase, hemoroizi)
– Digestive (ulcer gastro-duodenal, enterocolita)
– Respiratorii (astm bronsic)
– Urinare (cistita)
– Psihosomatice (nevroza, insomnie, tulburari de memorie, stres)
– Neurovegetative (anxietate, depresie, tulburari de somn)
– Ginecologice (sindrom premestrual, menopauza)
De asemenea, fitoterapia poat oferi rezultate remarcabile in spasmofilie, unele forme de reumatism, alergii, intoxicatii cronice, hipercolesterolemie, diskinezie biliara, colon iritabil, migrene, carente de vitamine si minerale, parazitoze, infectii microbiene si virale.

Care sunt riscurile fitoterapiei?
Este gresit sa credem ca ”o planta, chiar daca nu vindeca, macar nu poate sa faca nici rau”. Ba da, poate face rau daca nu este folosita la recomandarea unui fitoterapeut si in dozele prescrise de acesta. Unele plante sunt toxice prin natura lor, iar altele pot deveni toxice pentru organism daca nu este respectata doza prescrisa. In plus, exista boli in cazul carora unele plante sunt categoric interzise mai ales daca in paralel se urmeaza si un tratament medicamentos, clasic, din cauza interactiunilor ce pot exista intre acestea. Plante contraindicate exista si pentru copii, varstnici si femei insarcinate, de aceea este necesar ca tratamentele sa fie facute exclusiv la recomandarea fitoterapeutului.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *