Ceaiul de sunatoare
Ceaiul de sunatoare, datorita proprietatilor sale antivirale, antibacteriene dar si efectului sau la nivel cerebral (ajuta la producerea serotoninei-hormonul fericirii) este considerat un remediu pentru depresie, pentru cicatrizarea si dezinfectarea ranilor dar si contra starilor febrile.
In fitoterapie, sunatoarea este una dintre cele mai cunoscute si mai folosite plante. Aceasta poate fi gasita in comert sub diferite forme: planta uscata, pliculete, tinctura sau capsule. In scop terapeutic se folosesc doar partile aeriene ale plantei inflorite.Preparatele ce au la baza sunatoarea sunt folosite atat in medicina naturista cat si in cosmetica.
Ceaiul de sunatoare are numeroase proprietati:
- Sedative
- Antiiflamatoare
- Antiseptice
- Remineralizante
- Astringente
- Cicatrizante
Beneficiile ceaiului de sunatoare:
- Ceaiul de sunatoare este folosit in drenajul ficatului ajutand astfel regenerarea lui. Studiile au aratat ca substantele active din sunatoare ataca virusii care provoaca hepatita de tip B si C.
- Trateaza insomnia si lupta impotriva stresului. Ceaiul de sunatoare este folosit de sute de ani ca remediu impotriva depresiei,bolilor nervoase, indispozitiei si pesimismului. Asta este datorita efectului sau relaxant asupra psihicului dar si a producerii de serotonina.
- Ceaiul de sunatoare este recomandat si in problemele cu colecistul.
- Ajuta la scaderea in greutate prin eliminarea retentiei de apa. De asemenea sprijina circulatia sanguina.
- Benefic si pentru problemele pielii. Este indicat sa fie aplicat ca si comprese pe zona afectata pentru tenul ridat, uscat sau iritat. De asemenea este excelent pentru arsuri sau taieturi deoarece favorizeaza cicatrizarea acestora.
Contraindicatii:
Trebuie evitat consumul de ceai de sunatoare de catre femeile care alapteaza sau sunt insarcinate.
Atentie! Tratamentul cu sunatoare nu trebuie luat impreuna cu medicamente antidepresive, anticoagulante, antiasmatice sau contraceptive orale.
Nu este recomandat copiilor sub 6 ani. Intre 6 si 12 ani doar in dozele recomandate de medicul curant.
Consumul in exces poate duce la reactii alergice ale pielii, tulburari digestive, ameteala, greata sau migrene.
Verificati intotdeauna cu medicul curant in ce cantatiti si pentru ce perioada puteti consuma ceaiul de sunatoare!
Fara comentarii