masajul terapeutic

Masaj Terapeutic la Domiciliu

Masajul terapeutic actioneaza direct asupra organismului iar efectele sale sunt multiple. Cateva dintre cele mai importante efecte ale masajului terapeutic sunt: stimularea secretiei de lichid sinovial intraarticular, stimularea circulatiei sanguine, imbunatatirea considerabila a nutritiei si oxigenarea structurilor anatomice masate; intervenind direct asupra durerii, are un considerabil efect antialergic. De asemenea imbunatateste si amplitudinea miscarilor articulare, elasticitatea structurilor moi periarticulare, precum si metabolismul local.

Masajul stimuleaza multiple functii ale organismului, contribuind astfel la cresterea randamentului acestora.

Masajul terapeutic ofera rezultate foarte bune in durerile de spate (durerile dorsale) ca lobosciatica, hernia de disc, discopatie sau durerile din zona cefei (durerile cervicale) ca spondiloza cervicala.

De asemenea este o forma de tratament natural, efectele sale pastrandu-se de la cateva zile (pentru o singura sedinta), pana la cateva luni pentru un pachet terapeutic de 10 sedinte.

Masajul terapeutic  imbunatateste  circulatia  sangelui, precum si capacitatea acestuia de a transporta oxigenul la celule, fara a uita nici de fluxului limfatic pe care la randul lui il imbunatateste, ajutand in egala masura la transportul substantelor nutritive la celule si indepartarea impuritatilor, cat si a substantelor toxice din organism luptand  impotriva bolilor sau in prevenirea acestora.

Masajul ajuta la eliberarea substantelor naturale denumite endorfine care ajuta in lupta impotriva durerii si a infectiei oferind o stare de bine.

In masura in care masajul terapeutic este combinat cu o dieta echilibrata si exercitii fizice ajuta la restabilirea conturul corpului si reduce depunerile de grasimi, prevenind obezitatea morbida si mentinand greutatea corporala. Cresterea flexibilitatii musculare este datorata tot masajului care ajuta, deopotriva, si contra depresiei, anxietatii si starilor negative. Terapia prin masaj amelioreaza durerile de cap (cefalee) cauzate de tensiune si dureri musculare cum sunt durerile de spate (dureri dorsale).

Avand in vedere motivele mentionate anterior, medicii si alti profesionisti din domeniul medical din intreaga lume recomanda terapia prin masaj pentru atenuarea afectiunilor cronice, cum ar fi artrita, alergii, sinuzite, dureri de cap, leziuni sportive si multe alte boli.

Revenind la procedeele manuale concretizate in manevre sau manipulari de masaj acestea sunt reprezentate prin miscari variate de alunecare ale mainilor pe suprafata corpului si de presiune in profunzime, de strangere si stoarcere a tesuturilor, de lovire ritmica pe partile carnoase si de scuturare a segmentelor.

Procedeele manuale sunt cele mai raspandite si eficace forme de executare ale masajului deoarece mana omului dispune de o mare sensibilitate, este capabila de miscari fine si multiple posibilitati de adaptare si de perfectionare a miscarilor.

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *