Yumeiho – tehnica de repunere a coxalului la locul lui

Yumeiho – tehnica de repunere a coxalului la locul lui

Cunoscuta si sub denumirea de “Metoda de indreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” sau “Masaj special Oriental Saionji”, terapia Yumeiho este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp, in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate. Terapia consta in folosirea unor metode de presare si manipulare – circa 100! – cu ajutorul carora se restabileste echilibrul functional al organismului si sunt prevenite o serie de imbolnaviri. Desi initial terapia a fost conceputa in 1978 de profesorul japonez Masayuki Saionji doar in scop preventiv, utilizarea ei a demonstrat ca poate fi capabila sa elimine sau amelioreze mai multe suferinte cronice sau acute, fara a fi folosite medicamente in acest scop. Ca dovada, multi pacienti s-au vindecat si s-au intors la o viata normala dupa ce au beneficiat de aceasta terapie, desi medicii se declarasera neputinciosi.

Boli pe care terapia Yumeiho le poate ameliora:
– lumbago;
– ischialgia;
– dureri in articulatiile soldului, genunchi, glezne, degetele de la picioare si coaste;
– diferite dureri de cap (migrene);
– rigiditate sau dureri in umeri;
– constipatie, diaree;
– afectiuni feminine (dureri menstruale, menstruatie neregulata, infertilitate);
– afectiuni ale ficatului, stomacului, intestinelor, inima, pancreas, rinichi, splina, vezica urinara;
– hipertensiune si hipotensiune;
– distrofie musculara;
– Parkinson;
– reumatism;
– obezitatate sau slabire exagerata;
– caderea parului;
– senilitate.

Procedeele terapeutice sunt manuale si constau in tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva, procedee de puncto-terapie (similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie), tehnici si procedee speciale de masaj, elemente de stretching (intinderi, elongatii), metode de corectare, respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii, exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc. Toate exercitiile fizice practicate in cadrul terapiei yumeiho constau practic intr-o gimnastica speciala (numita Yumeiho Taiso), insotita de tehnici de respiratie si metode de relaxare.

Teoria Yumeiho se bazeaza pe echilibrul intregului corp. Unul dintre cele mai importante aspecte il reprezinta acela ca greutatea corpului ar trebui sa fie distribuita egal pe ambele picioare, ceea ce in general nu se intampla pentru ca nimeni nu are picioarele la fel de puternice. In plus, este stiut ca cei mai multi dintre oameni au un picior mai lung decat celalalt, chiar daca acest lucru este insesizabil, diferenta fiind foarte mica. Din cauza acestui ”defect din constructie”, in mod firesc cele doua picioare nu vor fi folosite in mod egal. Teoria Yumeiho sustine ca aceasta inegalitate este cauzata de deplasarea coxalului, iar terapia urmareste exact repunerea la loc a coxalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *