Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt acele minuni ale naturii pastrate in sticlute mici, despre care pana si parintele medicinei, Hippocrat, avea cuvinte de lauda si apreciere. Recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice, uleiurile esentiale pot fi folosite atat prin aplicare la nivel local – urmand ca ele sa patrunda rapid in sistemul circulator -, cat si prin inhalare (direct din sticluta sau cu ajutorul unui ispozitiv care le difuzeaza) pentru a ajunge la nivelul creierului. Regula de baza in folosirea uleiurilor esentiale este ”NICIODATA in nas, ochi sau urechi”!

Top 3 uleiuri esentiale antiseptice
Rezistenta bacteriilor, virusilor si fungilor la antibiotice este o realitate care nici macar nu este ascunsa de oamenii de stiinta. Ba chiar se poate spune ca este un serios motiv de ingrijorare. Din fericire, exista si alternativa uleiurilor esentiale, care, in plus fata de medicamente, au pe de o parte avantajul de a nu permite ”invadatorilor” sa dezvolte rezistenta la ele, iar pe de alta parte meritul de a stimula functia imunitara a organismului.
Uleiul esential de oregano – intareste sistemul imunitar, mentine sanatatea tractului respirator, asigura o buna digestie, excelent detoxifiant, combate negii si ciupercile unghiilor.
Uleiul esential de lamaie – utilizat in herpes, diverse rani, arsuri, gripa, amigdalita, bronsita, profilaxia bolilor infectioase.
Uleiul esential de nucsoara – eficient impotriva infectiilor fungice.

Top 3 uleiuri esentiale pentru masaj
Masajul este o procedura placuta, cu avantajul de a avea efecte imediate. Este rasfat si totodata terapie pentru trup si minte.
Uleiul esential de chiparos – relaxeaza muschii tensionati, revigoreaza circulatia sangvina, reduce celulita, are efect calmant.
Ulei esential de bergamota – efect relaxant, eficient contra febrei musculare, combate insomnia.
Ulei esential de eucalipt – combate tensiunea de la nivelul capului si gatului, stimuleaza circulatia sangvina mai ales la nivelul creierului, atenueaza disconfortul muscular.

Top 3 uleiuri esentiale antistres
Dusman al omului modern, stresul poate fi combatut mai usor si mult mai placut cu ajutorul uleiurilor esentiale decat cu medicamente. Ar putea fi chiar prima optiune, inainte de… ”artileria grea”.
Uleiul esential de lavanda – scade anxietatea, calmeaza sistemul nevos, fiind foarte utilizat in depresie si insomnie.
Uleiul esential de santal – efect calmant, de reducere a stresului si angoasei.
Ulei esential de Ylang-Ylang – imbunătățește starea de spirit, ajută la dobândirea unei stari de calm si buna dispozitie, reduce tensiunea si stresul. In plus, este si un renumit afrodiziac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *