Theta Healing – miracol sau inselatorie?

Theta Healing – miracol sau inselatorie?

Theta Healing este o notiune familiara practicantilor, in vreme ce pentru foarte multe persoane este o necunoscuta totala. Ce este de fapt? Ei bine, Theta Healing este o forma de terapie pentru corp si minte, o metoda complementara sau alternativa de vindecare. Aceasta are ca si scop obtinerea bunastarii fizice, emotionale si spirituale. Nu este o religie – asa cum ar putea crede multi – si nici un inlocuitor al tratamentelor conventionale, ci numai un supliment al acestora. Singura legatura pe care Theta Healing o are cu religia este aceea ca foloseste procesele de meditatie, ceea ce poate fi similar rugaciunilor, si ca in cadrul acestora practicantii i se adreseaza tot lui Dumnezeu, cel care reprezinta Energia tuturor lucrurilor, Sursa si Creatorul lor. Scopul este acela de a obtine vindecare si transformare prin iubire.

Theta Healing este in fond o tehnica speciala si dinamica de meditatie, cu beneficii dovedite clinic la nivel psihologic si fiziologic, dealtfel certificata international. Oricine este dornic de o schimbare in bine a vietii sale si este deschis acesteia, se poate elibera de trecutul sau prin Theta Healing, ii poate da prezentului o alta forma si poate cladi viitorul asa cum si-l doreste.

Prin Theta Healing pot fi reprogramate gandurile nesanatoase si pot fi vindecate emotiile distructive. O persoana care permanent sustine cu convingere ca, de exemplu, nu va putea avea niciodata prosperitate financiara, chiar nu o va avea pentru ca insusi gandurile sale blocheaza o astfel de realizare. Acelasi lucru este valabil si in cazul imbolnavirilor. Cata vreme persoana suferinda se afunda in ”durerea” sa si se resemneaza pentru ca nu mai vede rezolvarea problemei sale, respectiv vindecarea, acest lucru nici nu se va intampla.

Tehnica aceasta, Theta Healing, a fost creata in 1995 de americanca Vianna Stibal. Nascuta cu o mare capacitate intuitiva, din cauza unor probleme de sanatate (cancer la femurul piciorului drep), Vianna a inceput sa studieze Taoismul, nutritia si plantele. A urmat un curs si a inceput o activitate in care oferea clientilor ei masaje, consultatii nutritionale si practica naturista. In acest timp tumora osoasa evolua, iar medicii ii recomandasera amputarea piciorului afectat. Viitorul i se arata sumbru, medicii spunandu-i ca mai are de trait doar doua luni. Groaza ca cei trei copiii ai ei pe care ii crestea ca unic parinte ar putea ramane singuri, i-au dat o extraordinara vointa de a trai. Suferinta i-a exacerbat capacitatile intuitive, iar conexiunea ei cu Creatorul a devenit tot mai puternica. Vianna sustine ca in acea perioada neagra, plina de confuzie si de tristete, a auzit o voce puternica si clara care i-a spus sa-si infrunte soarta. Si din acel moment a cautat solutii pentru a se vindeca, parca in ciuda prognosticului medicilor, de alcaror diagnostic incepuse sa se indoiasca. Ea mai spune ca au tinut-o in viata rugaciunile colective ale unor persoane cu puteri vindecatoare. Acela a fost si momentul in care, increzatoare in intuitia ei si in mesajul primit, a inceput sa puna in aplicare cunostintele de medicina naturista dobandite in urma cursurilor si studiilor individuale, convinsa fiind ca era necesar sa se concentreze energetic si sa-si purifice organismul. Astat timp de aproape trei saptamani, zilnic, cate patru ore in sauna, a inceput o serie de purificari cu lamaie, a luat vitamine si minerale si s-a rugat fara incetare. Miracolul l-a reprezentat rezultatul celei de-a doua biopsii, care nu evidentia nici urma de tumora. Vianna a continuat sa foloseasca tehnica proprie de inducere a starii cerebrale Theta, obtinand vindecarea de care sustine ca se bucura si in prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *