Strugurii albi si rosii | masaj24.ro

Strugurii albi si rosii | masaj24.ro


Strugurii albi si rosii

Strugurii sunt unele dintre cel mai complexe fructe. Acestia se coc mai repede in plantatiile situate pe soluri nisipoase, pietroase si argiloase decat pe solurile umede.
Cea mai cunoscuta licoare facuta din struguri este vinul iar cel mai consumat vin este cel rosu dupa care urmeaza vinul alb si cel roze. Din struguri se mai poate face dulceata, compot, must (suc de struguri).

Strugurii albi si rosii contin antocianina.

Ce este antocianina?
Cuvantul antocianina este de origine greaca. Antocianina este cel mai puternic si mai important dintre antioxidantii produsi de organism. Acest antioxidant il regasim din plin si in natura.
Antocianina este un pigment natural care se regaseste din abundenta in fructele si legumele de culoare albastra, violet sau rosie. Antocianina reduce frecventa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atat prin actiunea directa de distrugere a tumorii cat si prin reciclarea glutationului.

Ce este Glutationul?
Glutationul se gaseste in aproape toate celulele, tesuturile si sistemele de organe din organism. Glutationul favorizeaza eliminarea metalelor grele, a xenobioticelor si a substantelor carcinogene (cu potentialul de a favoriza dezvoltarea unor celule tumorale) .

 

Struguri albi si rosii – beneficiile acestora asupra organismului uman

Ajuta la echilibrarea zaharului din sange
In functie de soi, acestia au un indice glicemic cuprins intre 43 si 59 astfel ca, contrar asteptarilor, acestia nu cresc glicemia ci din contra – au un efect foarte bun asupra echilibrului zaharului din sange si regleaza eliberarea treptata a insulinei.

Aliment anti-cancerigen
S-a demonstrat ca strugurii albi si rosii incetinesc cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau pot chiar sa le si opreasca. Stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare.

Efecte antioxidante, antiinflamatoare si de protectie cardiovasculara
Strugurii contin antioxidanti puternici cunoscuti sub denumirea de polifenoli, care pot incetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plamani, gura, faringe, pancreas, prostata si colon.
Continutul de polifenoli din struguri are efect anti-inflamator. Reducerea inflamatiei are efecte benefice asupra functiilor cognitice, in special la persoanele in varsta. Tot polifenolii din struguri pot reduce si riscul de boli cardiovasculare prin reducerea presiunii sangvine prin mecanisme antiinflamatoare. Fibrele si potasiul din struguri ajuta si la sanatatea inimii. Cresterea aportului de potasiu, in combinatie cu scaderea aportului de sodiu, este cea mai importanta schimbare in dieta pe care o poate face cineva care vrea sa reduca riscul de boli cardiovasculare.

Intaresc sistemul imunitar
Continutul ridicat de vitamina C, un agent ce actioneaza ca antioxidant, ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acesteia i se alatura resveratrolul, cel mai puternic antioxidant din natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *