Stresul si activitati antistres in pandemie | masaj24.ro

Stresul generat de situatia actuala se poate manifesta prin urmatoarele stari : teama si nelinistea fata de sanatatea ta si a familiei tale, dificultate de somn sau de concentrare, modificari in alimentatie si chiar stari de anxietate si panica.

Daca persista pentru o perioada mai lunga de timp, stresul devine un consumator de energie si va afecta atat sanatatea fizica cat si cea psihica si mentala. Stiai ca atunci cand esti stresat, sub presiune ca sa zicem asa, organismul elibereaza cantitati mari de noradrenalina, adrenalina si cortizon? Acestia sunt 3 dintre cei mai cunoscuti hormoni ai stresului.

In perioada pandemiei foarte multi si-au gasit fel de fel de activitati pentru a combate stresul. Unii s-au apucat de cursuri de gatit, altii de cofetarie sau tamplarie, au vizionat tutoriale online despre cum iti poti renova/varui singur apartamentul. Cei care stau la casa si au curte, au inceput sa planteze fel si fel de plante sau legume. Solutii sunt nenumarate, depinde doar de fiecare in parte sa decida ce tip de activitate il poate scoate putin din cotidian. Ce anume poate si vrea sa faca pentru a “lupta” cu stresul zilnic.

La noi in familie, dupa multe ore petrecute pe net vizionand tutoriale, citit articole si ceva cumparaturi online ( acrilice, canvas, lemn, mdf si accesorii ), s-a dezvoltat o pasiune pentru dot mandala/pictura cu puncte. Cu siguranta ati mai vazut acele lucrari “din puncte”. Termenul mandala vina din sanscrita si reprezinta o diagrama circulara ce pastreaza o anumita simetrie si toate celelalte puncte sunt realizate in jurul unuia central. Mandalele reprezinta si mijloace de meditatie, relaxare sau de promovare a increderii in sine. Acum exista fel si fel de mandale, depinde de imaginatia fiecaruia. Practic, orice suprafara poate fi punctata 🙂 .

Noi am colaborat cu fel si fel de magazine fie fizice, fie online. Am dat peste fel si fel de persoane insa acum vrem sa-i amintim pe cei de la HM Shop. Foarte amabili, orientati catre nevoia clientului nu catre profit si mereu dispusi sa ajute pentru a gasi cea mai buna solutie. Multumim! Nu, nu este o reclama platita ci doar o alta metoda de a aprecia omenia – calitate intalnita din ce in ce mai rar.

Voi ce hobby-uri aveti, cum combateti stresul? Ce anume va ajuta sa va recreati?

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *