ruptura de muschi | masaj24.ro

Ruptura de muschi

Ruptura de muschi apare spontan datorita unei contractii puternice sau a unei actiuni obisnuite efectuata pe un muschi epuizat sau suprasolicitat. Poate fi provocata printr-o lovitura directa, mai ales cand e tangentiala cu muschiul. De asemenea, mai poate fi cauzata de eforturile bruste fara o incalzire in prealabil.

Ruptura de muschi poate afecta, de asemenea, vase mici de sange provocand astfel sangerari locale sau vanatai cauzate de iritarea terminatiilor nervoase din zona respectiva.

Care sunt simptomele rupturii de muschi?

Din punctul de vedere al simptomelor dupa care vom recunoaste o rupture de muschi, enumeram:

  • Arsura intensa
  • Durere la atingere si palpare
  • Aparitia hematoamelor.

In ce consta tratamentul de recuperare a rupturii de muschi?

Tratamentul poate fi unul divers. Noi va putem ajuta cu masaj terapeutic, electrostimulare si kinetoterapie. Obiectivul tratamentului este de a reduce durerea, edemul si recuperarea fortei musculare pe care o aveati inainte de incident. La final, veti putea sa va reluati toate activitatile pe care le faceati inainte.

Cate sedinte trebuiesc facute saptamanal pentru rezultate mai rapide?

Indicat ar fi zilnic dar planul de tratament si frecventa sedintelor se vor stabili cu terapeutul la fata locului.

Ce contraindicatii exista pentru ruptura de muschi?

Este nevoie de repaus intre 10 si 14 zile imediat dupa impact/incident. Va ajuta sa faceti comprese cu gheata pe locul afectat iar in decursul celor 14 zile puteti folosi o crema, la recomandarea doctorului, pentru a ameliora durerea locala. In timpul repausului este interzis masajul si orice alta manevra de recuperare. Dupa ce se recupereaza tesutul muscular si se sudeaza fibrele puteti incepe un tratament de recuperare.

Cand pot incepe un tratament de recuperare?

Ne puteti contacta fie la telefon 0765952023 fie prin mail : contact@masaj24.ro. Impreuna vom stabili ziua si ora cand va avea loc prima sedinta de recuperare.

*Acest articol are rol informativ. Inainte de a lua orice decizie, apelati la un consult de specialitate.

 

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *