Reflexoterapia, o metoda veche de cand… lumea

Reflexoterapia, o metoda veche de cand… lumea

Reflexoterapia s-a nascut in China si Egipt, cu 4000 de ani inainte de Hristos, si se bazeaza pe prelucrarea mecanica a unor puncte reflexe, ce are ca efect stimularea si imbunatatirea unor functii la nivelul intregii structuri fizice si psihice. Principiul pe care se bazeaza e acela ca fiecarui organ ii corespunde un punct reflex pe corp, cele mai multe astfel de puncte fiind cel mai bine definite la nivelul talpilor si palmelor.

Practic, acestea sunt asemenea unor harti unde se gasesc punctele reflexe pentru creier, ochi, urechi, glanda tiroida, plamani, ficat, stomac, pncreas, duoden, rinichi, vezica urinara, colon si ovare. Specialistul in reflexoterapie va masa punctele ce corespund organului afectat si, astfel, va favoriza stimularea functiilor acestuia si eliminarea toxinelor. Efectul poate fi, dupa caz, de vindecare sau de prevenire a imbolnavirilor.

Rezultatele nu apar dupa doar o singura sedinta – fiind necesare intre 12 si 15 -, dar sansele ca problema sa recidiveze sunt reduse, ceea ce reprezinta un castig imens. Primele sedinte ar putea fi dureroase, si asta pentru ca este declansat procesul de eliminare a toxinelor. Insa, cu timpul, intensitatea durerilor scade. Pot exista si reactii adverse precum febra, ametelile, starea de greata sau eruptii pe piele, dar acestea sunt si ele normale.

Afectiuni care se pot trata cu ajutorul reflexoterapiei: renale, digestive, hepato-biliare, dureri de spate, hipertensiune, hipotensiune, ateroscleroza, probleme de circulatie a sangelui, sciatica, lombosciatica, reumatism, guta, artroza, artrita, coxartroza, osteoporoza, tulburari endocrine si de metabolism (obezitate, diabet), disfunctii sexuale, hemoroizi, infertilitate, tulburari induse de menopauza, afectiuni din sfera ORL (rinita, sinuzita, bronsita, astm), migrene, insomnii, stres, anxietate.

ATENTIE! Reflexoterapia nu este permisa persoanelor care au rani sau micoze la talpi, celor cu hemoragii sau varice, celor care au suferit un infarct, celor diagnosticati cu insuficienta renala acuta sau tumori maligne. De asemenea, nu este recomandata nici femeilor insarcinate.

Stiai ca…
… daca suferi de insomnie, este suficient sa apesi puternic, timp de 45 de secunde, in centrul degetului mare (pe locul unde ai amprenta)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *