Masajul Shiatsu, secretul japonez

Masajul Shiatsu, secretul japonez

Masajul Shiatsu, tehnica de relaxare si totodata modalitate holistica de tratament a organismului, foarte poular in Japonia, foloseste tehnici de presopunctura aplicata cu mainile, degetele, coatele si genunchii. In mare este o acupunctura, dar fara ace, pe traseele energetice descrise in medicina traditionala chinezeasca, combinata cu tehnici de masaj. Aceasta terapie ofera tratamente individualizate fiecarui pacient, accentul punandu-se pe calitatea atingerii, stimuland astfel sistemul imunitar si folosind abilitatea naturala de vindecare a corpului.

Terapia este relaxanta deoarece presiunea este aplicata bland, asa incat confortul pacientului sa fie maxim. In timpul masajului Shiatsu, pacientul trebuie sa isi schimbe pozitia fie intins pe spate, pe burta sau intr-o parte, pentru a-i oferi terapeutului posibilitatea de a lucra fiecare punct energetic al meridianelor. Nu se folosesc uleiuri sau creme, iar pacientul ramane imbracat in timpul sedintei de masaj.

Beneficii:
– Tratarea/ameliorarea durerilor de cauza osteomusculara si articulare: dureri de spate si de membre (sciatica, scolioza etc.)
– Deblocarea articulatiilor intepenite
– Dureri de cap si migrene
– Sinuzita
– Anxietate, depresie, stres
– Cresterea mobilitatii si eliberarea tensiunilor musculare
– Recuperare post-operatorie
– Disfunctii ale organelor interne
– Imbunatatirea starii emotionale
– Cresterea flexibilitatii
– Imbunatatirea circulatiei sangvine
– Amplificarea constientizarii mentale si spirituale.

Acest tip de masaj poate preveni acumularea stresului daca este realizat cu regularitate, ofera vitalitate si o stare generala de bine, imbunatateste functionarea sistemului circulator limfatic si hormonal si reglează activitatea sistemului nervos. De asemenea, poate inlatura simptomele asociate cu afectiuni precum: nevralgii, insomnie, nervozitate, probleme menstruale, constipatie. Si – nu in ultimul rand – are capacitatea de a elimina toxinele din organism, avand totodata un rol analgezic, tonifiant si de echilibrare. De acest tip de masaj poate beneficia absolut orice tip de persoana, indiferent de varsta, efectele sale pozitive fiind remarcate inca de la prima sedinta.

Contraindicatii: infectiile acute, arsurile, eruptiile cutanate, ranile recente, fracturile.

Frecventa sedintelor: o data sau chiar de doua ori pe saptamana.

Inlaturarea febrei si oboselii folosind masajul Shiatsu

Iata un exercitiu pe care oricine il poate face in caz de febra, fara a avea nevoie de ajutor specializat: se apasa zona dintre ceafa si cap puternic, cu degetele mijlocii (asezate unul peste altul), timp de trei secunde. In caz de oboseala se recomanda sa apasati cu degetul mare si aratatorul mainii fiecare deget de la piciorul drept, atat pe exterior cat si pe interior. Acelasi efect se poate obtine si daca apasati de treiori cate trei secunde incheietura piciorului.
In caz de dureri in zona scapulara (clavicula-omoplat), se apasa umarul stang cu degetele aratator, mijlociu si inelar de la mana dreapta, timp de zece secunde. Acelasi lucru se face si la umarul drept, folosind degetele mainii stangi. Exercitiul se repete de trei ori pentru fiecare umar.

Stiati ca masajul Shiatsu…
… se face direct pe pamant, pentru a intra mai usor in legatura cu energiile vindecatoare ale acestuia?
… elibereaza in corp endorfine (hormonii care apar de fiecare data cand avem o senzatie de placere datorita atingerii relaxante)?
… poate relaxa musculatura? Lasati bratele pe langa corp, apoi impingeti-le in jos timp de zece secunde. Fara sa schimbati pozitia bratelor, ridicati umerii timp de alte zece secunde. Repetati miscarile de cate cinci ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *