masajul cu bete de bambus | masaj24.ro

Masajul cu bete de bambus, revigorare si remodelare

Masajul cu bete de bambus, originar din Asia si practicat de mii de ani, este cu mult mai profund decat unul traditional, de relaxare sau tonifiere, beneficiile lui fiind demonstrate fara tagada. Recomandat atat femeilor cat si barbatilor, acest tip de masaj se poate aplica pe orice zona a corpului, inclusiv pe fata. De ce bete de bambus si nu de orice alt fel? Pentru ca bambusul reprezinta pentru asiatici simbolul sanatatii, fericirii, fertilitatii si longevitatii, care cred cu tarie ca acesta le poate stimula.


Betele de bambus – suple si flexibile dar robuste – folosite in acest tip de masaj sunt special netezite si au diverse dimensiuni, fiind utilizate pe diferite regiuni ale corpului. De exemplu, pentru masarea spatelui se utilizeaza un bat mare, pentru abdomen, picioare si brate doua bete medii, iar pentru fata doua bete foarte mici. Tehnica masajului este urmatoarea: zona care urmeaza sa fie masata este unsa cu ulei pentru masaj, apoi, cu ajutorul betelor de bambus, se efectueaza miscari de rotire-alunecare.

Beneficiile masajului cu bete de bambus:
– imbunatateste circulatia sangelui;
– stimuleaza sistemul limfatic;
– ajuta la detoxifierea organismului;
– indeparteaza celulita;
– atenueaza vergeturile;
– reactiveaza metabolismul celular;
– accelereaza arderea grasimilor;
– tonifiaza musculatura;
– reda elasticitatea si fermitatea pielii;
– relaxeaza si elimina oboseala acumulata;
– combate stresul;
– are efect benefic in cazurile de stari nervoase si insomnie.

Este important de precizat faptul ca masajul cu bete de bambus este mai profund decat cel anticelulitic si de remodelare, acesta insumand beneficiile masajului de drenaj limfatic si ale celui de relaxare. Mai mult decat atat, practicarea regulata a sedintelor de masaj de acest tip poate conduce la fluidizarea circulatiei sangelui, inlaturarea tensiunii la nivel cervical si lombar dar si la remodelare corporala. Este dovedit faptul ca prin masajul cu bete de bambus este redusa circumferinta abdomenului, taliei, feselor, coapselor, bratelor si picioarelor chiar si cu 4-5 centimetri. Acest masaj produce senzatii variate ce nu pot fi inlocuite de nici o alta terapie, avand o textura si o duritate diferita, producand un efect specific asupra corpului.

Specialistii recomanda minim zece sedinte de masaj cu bete de bambus (doua pe saptamana), sustinand ca rezultatele pot fi observate chiar dupa prima sedinta. De asemenea, persoanelor care nu au o talie definita sau doresc sa isi ridice muschii fesieri, urmarind prin acest masaj remodelarea corporala, le sunt recomandate sedinte zilnice. Si barbatilor care practica sportul le sunt folositoare sedintele de masaj, pentru ca tehnica aceasta in care sunt folosite betele de bambus are un miraculos efect de relaxare a musculaturii.

Exista totusi si contraindicatii pentru acest tip de masaj. Astfel, femeile insarcinate, mamicile care alapteaza si persoanele care sufera de boli de piele si varice nu se pot bucura de beneficiile masajului cu bete de bambus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *