Masajul la birou si beneficiile acestuia

Masaj la birou – un bun manager va sti intotdeauna ca rezultatele firmei pe care o conduce depind in buna masura si de angajatii sai. Ca nu degeaba unii ofera in afara salariilor si alte beneficii, la pachet. Fie ca este vorba despre tichete de masa ori de vacanta, asigurari de sanatate private sau abonamente la sali de sport. Confortul unui angajat in locul in care isi petrece, zi de zi, mimim opt ore, inseamna chiar mai mult decat toate acestea, iar de el depinde intr-o proportie mare, randamentul pe care il da.

10 beneficii ale masajului la birou
– Studii complexe au demonstrat ca masajul la birou are capacitatea de a reduce nivelul de stres cu un procent de 85%
– Angajatul devine mai relaxat, ceea ce il poate face mai creativ si mai eficient
– Inlatura durerile de ceafa, gat si spate cauzate de pozitia vicioasa de lucru, dar si riscul instalarii sindromului de tunel carpian care este produs de miscarile repetitive (in special la persoanele care lucreaza la calculator si folosesc mouse-ul.
– Reduce starea de nervozitate, care adesea se rasfrange in calitatea prestatiilor de la locul de munca
– Intensifica circulatia sangvina, oferind un tonus bun
– Calmeaza sistemul nervos central si revitalizeaza functiile organismului
– Imbunatateste relatiile si comunicarea dintre angajati, ca urmare a eliminarii stresului
– Creste stima de sine si autoaprecierea, fapt ce se reflecta in atitudinea fata de sarcinile ce ii sunt incredintate
– Imbunatateste calitatea somnului, ceea ce face ca angajatul sa fie odihnit si functioneze la intreaga sa capacitate, atat din punct de vedere fizic cat si psihic.
– Creste randamentul la locul de munca

Masaj la birou – beneficiile angajatorului
Stresul inerent oricarei activitati si tensiunea musculara acumulata in orele petrecute la birou ii afecteaza in mod direct pe angajati, si in mod indirect pe angajatori. Durerile de cap si de spate, problemele aparute la nivelul ochilor si afectiunile digestive (ulcere), rezistenta scazuta la infectii si raceli, hipertensiunea si bolile inimii, iritabilitatea, depresia si epuizarea fizica si emotionala, sunt tot atatea motive intemeiate ca un angajat sa uzeze de dreptul sau de a primi concediu medical. Angajatorul nu doar ca va avea de pierdut prin lipsa temporara a angajatului, dar ii va nemultumi si supraaglomera pe cei ramasi ”pe pozitii”, prin redistribuirea sarcinilor. Acesta este cel mai ”negru” scenariu, dar si cel mai des intalnit, din pacate. Manifestand grija si interes pentru conditia fizica si psihica a angajatilor sai, angajatorul va avea la randul sau beneficii: reducerea absenteismului la locul de munca, scaderea costurilor cu concediile medicale sau zilele de spitalizare, continuitate in activitate la parametri ridicati, un climat placut la locul de munca si fidelizarea angajatilor. O sedinta de masaj de numai 15 minute este o investitie ale carei beneficii se intorc multiplicate la angajator.

Masaj la birou – beneficiile angajatului
Un angajat care beneficiaza, periodic, de sedinte de masaj la birou, va fi in primul rand unul relaxat, cu un nivel de energie crescut si cu o capacitate maxima de concentrare. Acesta nu se va mai confrunta cu blocaje mentale sau stari de oboseala care sa il puna in imposibilitatea de a-si realiza obiectivele. Confortul fizic este, de asemenea, mult imbunatatit. Sedintele de masaj la birou tin la distanta durerile de spate si riscul degenerarii discurilor intervertebrale, care pot fi cauza producerii dureroaselor hernii de disc. Masajul elimina durerea si rigiditatea musculara specifice sindomului Text Neck, sindrom specific persoanelor care lucreaza la calculator, cu capul aplecat si cu gatul in pozitii defectuoase. In plus, cele cateva zeci de minute cat dureaza o sedinta de masaj la birou, ofera angajatului si ocazia de a lua o pauza in care sa isi odihneasca musculatura ochilor, intens folosita si ea in timpul lucrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *