Lamaia, unul dintre cele mai folosite super alimente in sezonul rece

Lamaia, unul dintre cele mai folosite super alimente in sezonul rece

Lamaia este super alimentul cel mai folosit in sezonul rece impotriva racelilor si a virozelor.  Vitamina C din lamaie este un puternic antioxidant. De asemenea, lamaia contine acid citric, magneziu, calciu, pectine, toate acestea intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.

Lamaia nu este folosita doar in ceaiuri contra racelii sau gripei, ea mai poate fi folosita ca dressing pentru salate, atunci cand faci baie sau sub forma de cataplasme pe zonele afectate. Ajuta in lupta contra unor afectiuni ca cele renale, cardiace, hepatice, circulatorii, guta, reumatism chiar si tuberculoza.

  1. Vindeca raceala si gripa.Acesta este cel mai cunoscut beneficiu al lamaii. Vitamina C impulsioneaza sistemul imunitar punandu-l astfel sau lupte impotriva bolii. Totodata, lamaia scade si febra: bea, o data la 2 ore, o cana de suc de la 1-2 lamai cu miere si apa calduta.
  2. Calmeaza anxietatea. Studiile arata ca lamaia indeparteaza oboseala si are efect de calmare. Daca te simti stresat si tensionat, pune cateva picaturi de lamaie pe o batista si inhaleaza. O sa observi ca usor, usor elimini acele stari.
  3. Eficienta in lupta impotriva obezitatii lamaia este introdusa sa element principal sau adjuvant in numeroase diete pentru slabit. Dimineata, stoarce o lamaie si consuma sucul acesteia inainte de masa. Ajuta la intensificarea activitatii tubului digestiv punand astfel organismul “la treaba”cu mult inainte sa ne incepem noi activitatea zilnica. Dieta nu trebuie sa depaseasca 16 zile pentru a evita efectele negative ale acesteia asupra organismului.
  4. Adio varicelor! Amesteca 6 picaturi de lamaie cu ulei de avocado, jojoba sau migdale si maseaza zona afectata.
  5. Echilibreaza ph-ul. Lamaia este singurul fruct cu ph alcalin care participa, in mod eficient, la reechilibrarea ph-ului sangvin.
  6. Detoxifiaza organismul. Lamaile stimuleaza activitatea intestinelor avand un efect detoxifiant.

Stiai ca:

  • Coaja lamaii, care de obicei este aruncata la gunoi, contine de 10 ori mai multe vitamine decat fructul propriu zis?
  • Egiptenii credeau ca mancand lamai si band sucul acestora se pazesc de farmece si vraji?

 

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *