Fructele Goji

Fructele goji

Cresc pe arbusti care se raspandesc la fel ca vita de vie atunci cand este tinuta la umbra. Cresc la fel de bine in conditiile desertice dificile ca si in conditiile luxureante de la tropice. Fructele goji tolereaza usor iernile geroase rezistand foarte bine si la variatii mari de teperatura. Au culori de la galben deschis la portocaliu inchis si chiar rosu. Denumiri comune: Goji, Berry, Spinul desertului, Lycium chinensis, Struguri matrimoniali, Lucium andersonii, Boxthorn.

Dintre beneficiile fructelor goji asupra corpului uman amintim: ofera mai multa energie vitala si sexuala, revigoreaza si intareste organismul,stimuleaza glandele suprarenale, imbunatateste vederea si calitatea sangelui. Fructele goji stimuleaza functia imuna, amplifica alcalinitatea si vitalitatea corpului, asigura protectia ficatului. Fructele goji sunt recomandate indeosebi pentru regenerarea si hranirea corpului astfel incat acesta sa se poata vindeca singur.

Fructele goji contin proteine si 19 aminoacizi diferiti la fel ca si polenul;au pana la 21 oligoelemente cele mai importante fiind zincul, fierul, cuprul, calciul, germaniul, seleniul si fosforul,precum si vitaminele B1,B2,B6,si E. Fructele goji sunt unul dintre cei mai puternici antioxidanti din lume. Spre exemplu ele contin de 2-4 ori mai multi antioxidanti decat afinele. Fructele goji sunt foarte benefice si pentru copii find singurele alimente cunoscute care stimuleaza corpul sa produca in mod natural o cantitate mai mare de HGH (Hormon al cresterii umane).

Acestea contin zaharuri benefice organismului nostru cunoscute sub numele de polizaharide. Acestea intaresc sistemul imunitar. Planta goji contine doi antioxidanti cheie ce ajuta la imbunatatirea vederii : zeaxantina si luteina. Acestia protejeaza ochii de cataracta, retinopatia diabletica – cele mai comune cauze ale deteriorarii vederii.

Fructele care cresc in soluri aluvionale alcaline si bogate contin o cantatitate mare de hidrogen contribuind astfel la hidratarea corpului. In Asia, ceaiul din fructele goji este folosit ca tratament impotriva diabetului, pentru reglarea nivelului de zahar din organism, tratarea problemelor digestive si vindecarea ulcerului. Fructele pot fi mixate cu boabe de cacao , fructe uscate, nuci si seminte ajutand astfel la preparea unor amestecuri cu efecte revitalizante.

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *