Celulita, masajul anticelulitic, tipurile si gradele celulitei

Celulita, masajul anticelulitic, tipurile si gradele celulitei

Celulita, dupa cum bine se stie, este dusmanul declarat al femeilor dand acel aspect inestetic de “coaja de portocala”. Aparitia acesteia poate fi cauzata de factori hormonali, genetici, alimentari dar si legati de stilul de viata.

Celulita moale este acel tip de celulita care da un aspect ondulat pielii fiind moale la atingere. Este prezenta pe coapse, abdomen, pulpe sau fese si se comporta ca o gelatina agravandu-se odata cu trecerea anilor dar si de un tonus muscular redus.

Ca si tratament recomandam:

  • exercitiile cardio: alergatul, aerobicul, inotul, mersul pe bicicleta;
  • Electrostimularea
  • Masajul care intensifica circulatia sanguina.

Celulita fibroasa sau dura este frecventa in zona soldurilor si a pulpelor si este mai des intalnita la femeile tinere. Pielea are acel aspect de portocala, granulos,atingerea zonei afectate poate fi insotita de durere atunci cand pui presiune pe aceasta.

Ca si tratament recomandam:

  • Cremele anticelulitice si masajul anticelulitic
  • Mezoterapia: injectarea unor cantitati mici de substante homeopate, enzime, vitamine in stratul mijlociu al pielii

Celulita edematoasa este cel mai dificil de tratat dar si cel mai rar tip intalnit. Apare pe picioare si este cauzata de retentiile de apa dar si de o circulatie slaba. Este foarte dureroasa la atingere.

Ca si tratament recomandam:

  • In primul rand o vizita la medic pentru a trata cauza circulatiei deficitare dar si a retentiilor de apa
  • Reducerea consumului de sare pentru reduce retentia de apa
  • Drenajul limfatic
  • Exercitii ca mersul pe bicicleta, inotul sau alergatul.

 

Pentru a determina gradul este suficient sa strangeti diferite parti ale corpului intre degetul mare si cel aratator.

Gradul I – poate fi determinat prin strangerea puternica a aripioarelor intre cele doua degete. Supratafata este aparent neteda insa daca este stransa puternic se poate observa aspectul de portocala. Mai este cunoscuta si ca celulita usoara fiindca poti scapa relative repede de ea printr-o dieta echilibrata si masaj anticelulitic.

Gradul II – se  observa mici gaurele in zona pulpelor atunci cand stai picior peste picior . Este notabila fara a fi nevoie sa strangi zona afectata. Este ceea ce specialistii numesc o celulita medie cu aspect de piftie.

Gradul III – este un grad avansat de celulita profunda, adanca. Aspectul de portocala este vizibil la nivelul bratelor, picioarelor, feselor si la nivelul abdomenului. Simpla palpare a zonei poate provoca durere.

Gradul IV – sau celulita grava provoaca o foarte mare sensibilitate a zonei afectate datorita nodulilor destul de evidenti. Pielea capata un aspect denivelat desfigurand astfel zona. In acest stadiu, circulatia prezinta dereglari severe, se dilata venele foarte mult ceea ce duce la umflaturi masive.

 

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *