Ceaiuri din plante care maresc secretia lactata

Ceaiuri din plante care maresc secretia lactata

Dupa cateva luni in care mama alapteaza, s-ar putea sa observe ca productia de lapte a scazut si copilul parca nu se mai satura ca inainte. Exista solutii pentru aceasta problema? Da! Specialistii in medicina alternativa sustin ca rezolvarea ei este la indemana si sta in ceaiurile preparate din plante. Este vorba de ceaiuri de anason, coriandru, chimen, frunze de fenicul sau de urzica, facute fie separat, fie sub forma de amestecuri. Ceaiurile de plante, care se gasesc la plafar sau in farmacii, se pot consuma pe tot parcursul perioadei de alaptare. Recomandarea este sa nu se bea ceaiurile in cantitati mari preventiv, ci doar daca mama constata ca nu are suficient lapte.

Anasonul
Este una dintre plantele ”celebre” in marirea secretiei de lapte. Ceaiul se prepara din fructe de anason, sub forma de infuzie, adaugandu-se o jumatate de lingurita de planta la o cana (250 ml) de apa fierbinte. Se acopera cana, se lasa cateva minute si se poate indulci cu miere sau zahar, dupa preferinta. Intr-o zi se pot consuma doua-trei cani de ceai.

Fructele de chimen
Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de fructe de chimen la o cana cu apa fierbinte, recomandarea fiind aceea de a consuma doua cani pe zi.

Coriandrul
Si acesta este un aliat in cresterea secretiei de lapte, fiind suficienta o lingurita de fructe la o cana cu apa clocotita. Se beau doua cani pe zi.

Fructe de fenicul
Modul de preparare este tot sub forma de infuzie, ”reteta” fiind o jumatate de lingurita de planta la o cana cu apa fierbinte. Doua cani de ceai pe zi ar putea restabili in scurt timp secretia lactata.

Trei combinatii de plante
O lingurita de frunze de roinita, o lingurita de chimen si una de anason. Din intreaga cantitate se pot prepara trei cani de ceai, folosind cate o lingurita de amestec de plante la o cana cu apa clocotita. Cele trei cani de ceai se beau pe parcursul unei zile.
Maghiranul (partea aeriana), cu fructe de anason, fructe de fenicul si de chimen, in parti egale. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa si se consuma doua cani de ceai pe zi.
O lingurita de cimbrisor, doua lingurite de frunze de urzica, o lingurita de anason si jumatate de lingurita de femicul. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa fierbinte. Se pot bea doua cani de ceai zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *