Ceaiul din coji de nuca , proprietati si beneficii

Ceaiul din coji de nuca a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri datorita proprietatilor sale.  Daca e sa intrebi o gospodina la ce e bun ceaiul din coji de nuca iti va spune rapid ca subtiaza sangele si trateaza tusea.

Nucile sunt printre cele mai apreciate alimente fiind folosite atat la crearea deserturilor cat si ca remediu pentru diverse boli sau afectiuni. Stiati ca nucile sunt mai nutritive decat carnea, ouale sau laptele? Medicii recomanda consumul de nuci in cazul anemiilor, epuizare nervoasa, convalescenta. Atentie insa sa nu consumati mai mult de 4-7 nuci pe zi pentru a nu suferi apoi de constipatii, spasme stomacale sau dureri de cap.

Cojile de nuci au efecte antifungice, calmante, antiinflamatoare, cicatrizante, antiseptice intestinale, stimuleaza tiroida.

1: Calmeaza tusea

Ceaiul din coji de nuca este foarte des folosit in tratarea tusei. Il puteti bea cald sau rece indulcit cu zahar sau miere dar niciodata fierbinte.

2: Folosit ca si sursa de calciu

Foarte multe persoane care, in urma unor analize medicale, descopera ca au un deficit de calciu beau ceai din coji de nuca zilnic. Este recomandat sa bei intre o jumatate de litru si un litru pe zi. Este si un foarte bun vitaminizant.

3: Trateaza ulcerul

Pentru tratarea ulcerului este recomandat sa faceti ceaiul cat mai concentrat. Dimineata pe stomacul gol sa beti cateva guri din acesta.

4: Ajuta la subtierea sangelui

Este una dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului din coji de nuca. Atentie insa sa nu il consumati in exces. Este recomandat sa faceti o cura de 2 saptamani apoi sa faceti o pauza de cel putin 2 saptamani pana sa reluati tratamentul naturist.

5: Remediu impotriva fumatului

Ceaiul se prepara din coaja lemnoasa a nucii iar tratamentul este recomandat sa fie urmat timp de 30 de zile. Ceaiul se consuma rece si , de preferat, neindulcit. Acest remediu va avea un efect uimitor asupra plamanilor deoarece ajuta la eliminarea substantelor nocive acumulate in timpul fumatului.

 

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *