Ceai de ghimbir

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai folosite condimente din lume. Se utilizeaza in gastronomie datorita savorii aparte pe care i-o da mancarii insa cea mai simpla metoda de a te bucura de beneficiile radacinii este ceaiul.

Ghimbirul reprezinta o importanta sursa de vitamina A,B, C, E, fier, magneziu, fibre, proteine si sodiu.

Beneficiile ceaiului de ghimbir

Ajuta la digestie: este printre cele mai raspandite beneficii ale ceaiului de ghimbir. Ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime ce ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimente. Ajuta la digerarea mancarurilor grase. Previne diareea, balonoarea si tonifica musculatura tractului digestiv. Consumat cu regularitate ceaiul de ghimbir ajuta si la scaderea colesterolului.

Intareste sistemul imunitar de aceea este folosit cu preponderenta iarna si la schimburile bruste de temperatura. Cantitatea mare de antioxidanti reduce riscul infectiilor, decongestioneaza caile nazale, umezeste mucoasa gatului ameliorand astfel sacaitoarea tuse.

Previne si trateaza cancerul, Alzheimerul si sindromul colonului iritat. Conform cercetarilor medicale, datorita compozitiei si proprietatilor antiinflamatorii ghimbirul si ceaiul de ghimbir celulele “nesanatoase” isi declanseaza autodistrugerea. Incetineste de asemenea procesul de deteriorare a celulelor neuronale.

Foarte bun in ameliorarea durerilor de articulatie, prevenind astfel temuta artrita. Bun de retinut este si faptul ca o cana de ceai de ghimbir previne aparitia febrei musculare si a durerilor de incheieturi.

– E un analgezic puternic. O cana de ceai de ghimbir poate face minuni in cazul durerilor menstruale, senzatiei de rau de miscare la drum lung, tratarea migrenelor. E si un antistres natural find binecunoscut efectul de energizare dat de acesta. Tocmai din acest motiv nu e indicat sa fie consumat seara ci dimineata dupa sau inainte de micul dejun.

Combate greturile matinale. Ceaiul de ghimbir este cel mai eficient remediu impotriva gretei. Atentie insa sa nu faceti exces. Recomandat ar fi o cana de ceai de ghimbir la 2 zile insa cel mai bine e sa urmati sfatul medicului fiindca fiecare organism reactioneaza diferit.

Ceai de ghimbir – mod de preparare

Spalati radacina de ghimbir, taiati-o rondele sau dati-o prin razatoare, puneti apa la fiert si cand a dat in clocot adaugati ghimbirul si zaharul. Acoperiti recipientul si lasati-l 10 minute, strecurati, adaugati lamaia si dupa ce s-a mai racit, puneti si mierea de albine.

 

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *