Cacao – Ciocolata in stare pura

Cacao – Ciocolata in stare pura

Cacaoa este samanta unui fruct al unui arbore indigen in jungla americana. Arborii de cacao infloresc si dau rod tot timpul anului. Florile lor au cinci petale dechise la culoare, aceste flori sunt rareori vizitate de albine fiind polenizate de niste musculite. Exista cel putin 6 specii de musculite care realizeaza procesul de polenizare a florilor arborilor de cacao. Pastaile de cacao au nevoie de 5 sau 6 luni pentru a se coace complet, lungimea lor fiind intre 18-20 de cm. Fiecare pastaie contine intre 20-50 de seminte. Aceste seminte sunt ceea ce noi numim boabe de cacao sau ciocolata in stare pura. Odata polenizate, florile se trasforma in fructe de tip pastaie. Fiecare pastaie contine intre 20-50 de seminte.

Boabele de cacao au reprezentat dintotdeauna si vor ramane de-a pururi cel mai important produs natural care conduce la pierderea in greutate si la energizare. Mai presus de orice, cacaoa sustine inima deopotriva la nivel fizic, metafizic si spiritual. Nu intamplator aztecii o numeau yollotl eztli care inseamna sangele inimii.

Intradevar, cacaoa sustine sanatatea sistemului cardiovascular, trezeste inima, ajuta la focalizarea fiintei asupra starii sale naturale de simtire (in locul gandirii excesive) si ne ajuta sa ne reconectam prin intermediul intuitiei cu misterele farmacopeii vegetale a mamei natura. Boabele crude de cacao sunt unele dintre cele mai fantastice superalimente pe care ni le ofera natura si asta datorita continutului lor bogat in minerale si gamei largi de proprietati unice pe care le au.

Dupa cum bine ati auzit mai toate variantele de ciocolata sunt preparate din boabe de cacao. Intreaga valoare antioxidanta a ciocolatei in stare pura, beneficiile generate de mineralele pe care le contine, proprietatile sale de regenerare a transmitatorilor si celelalte calitati ale sale care contribuie la imbunatatirea starii de sanatate si de bine se regasesc in boabele de cacao.

Beneficii

Exista posibilitatea ca anumite componente alimentare precum flavonolii din cacao sa fie benefice pentru imbunatatirea circulatiei la nivel cerebral  si a functiilor creierului in cazul persoanelor varstnice si al celor cu disfunctii cognitive cauzate de oboseala sau privarea de somn. Cacaoa contine magneziu fiind cea mai importanta sursa de magneziu din lume. Magneziul este un mineral alcalin fara de care organismul uman nu poate trai. El stimuleaza inima, puterea cerebrala si miscarile intestinelor, reduce crampele menstruale, relaxeaza musculatura, amplifica flexibilitatea, intareste oasele si sporeste alcalinitatea organismului.
Studiile stiintifice  au aratat ca deficitul de magneziu este asociat cu problemele cardiace si ca dupa un atac de cord, lipsa magneziului provoaca alte leziuni cardiace datorita atacurilor radicalilor liberi.
Retine: cacaoa contine 314% din doza zilnica recomandata de fier.

Fierul este un mineral foarte important de care corpul nostru are nevoie, intrucat face parte integranta din proteina din sange numita hemoglobina care transporta oxigenul. Deficitul acesteia produce anemie. Cromul este un oligoelement foarte important, care mentine echilibrul zaharului din sange.
Cacaoa contine suficient crom pentru a inversa aceste deficit. Cacaoa reprezinta o sursa foarte bogata de mangan, un alt oligoelement esential care asista fierul in oxigenarea sangelui. Stiai ca lacrimile noastre contin o mare concetratie de mangan?
Cacaoa este o sursa excelenta de zinc care joaca un rol cheie in sistemul imunitar dar si in buna functionare a ficatului, pancreasului, fluidelor sexuale si pielii. Zincul poate fi absorbit mai usor de organism dupa detoxificarea de materialele grele. In corpul nostru, cuprul joaca un rol decisiv asupra starii de sanatate a sangelui si a sistemului imunitar. Cuprul face parte integranta din complexul vitaminei C si se gaseste in diferite plante, inclusiv in cacao. Cacaoa trebue sa fie insa cruda pentru a contine vitamina C. Ciocolata procesata nu mai contine nicio urma din aceasta substanta extrem de pretioasa.

Boabele de cacao nu contin zahar. Cacaoa in starea pura e buna si pentru diabetici. Cacaoa contine cea mai mare concentratie de antioxidanti dintre alimentele din toata lume. Raportat la aceeasi greutate cacaoa contine mai multi antioxidanti decat vinul rosu, fructele acai, rodiile si fructele goji la un loc. Cacaoa este de asemenea si o foarte buna sursa de calciu. Cacaoa este foarte bogata in serotonina triaptaminica. Daca am avea un nivel foarte ridicat de serotonina in corpul nostru, noi am continua sa ne simtim bine chiar daca intreaga lume s-ar prabusi in jurul nostru.

Cacaoa contine inhibitori ai enzimelor care reduc capacitatea organismului nostru de a dizolva chimic  anandamide ceea ce inseamna ca atunci cand consumam cacao avem tendita de a ne simti mai bine o perioada mai lunga de timp atat datorita anandamidei  produse de organismul nostru cat si datorita celei din cacao.

Nu uita ca consumul de cacao te poate face sa ai cea mai buna zi din viata ta! 🙂

 

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *