bebelusului

Lista neagra a alimentelor interzise bebelusului

Pana la implinirea varstei de un an este interzis sa-i dai bebelusului anumite alimente. Iata care sunt acestea si ce la riscuri este expus cel mic daca este incalcat acest ”consemn”.

Laptele de vaca
Este interzis categoric pana la varsta de un an din cauza a doua componente ce pot determina distrofii grave: proteinele si sarurile minerale existente in cantitate prea mare.
Apa minerala
Contine mult sodiu, pentru care rinichii bebelusului nu sunt pregatiti.
Sucul de fructe
Acesta genereaza un Ph acid. In plus, in organismul copilului se introduce astfel o macromolecula care ar putea provoca alergii pe termen lung.
Brânza de vaci
Solicita inutil tubul digestiv si rinichii bebelusului. Proteinele din laptele matern sau din laptele-formula aduc o cantitate de aminoacizi care este net superioara celei din branza de vaci. Aceasta se coaguleaza intr-un cheag mare compus din cazeina, nu din albumina.
Sare
Se stie, sarea suprasolicita rinichii copilului, pentru ca organismul lui nu este pregatit sa o „proceseze“. Pana la un an este categoric interzisa, iar pana la trei ani trebuie adaugata cu mare zgarcenie in mancarea celor mici.
Zahar
Pacatul lui capital este acela ca obisnuieste copiii cu un gust care se va dovedi mai tarziu nociv pentru starea lor generala de sanatate, predispunand la obezitate. În plus, provoaca afectari dentare, intre care si temutele carii de biberon.
Cereale cu gluten
Sunt interzise pana la 6 luni, deoarece pot declansa grave reactii de intoleranta. Deci, fara grau (gris, biscuiti, paine etc)! In schimb sunt recomandate faina de orez, porumbul si faina de tapioca. Oricum, indiferent de varsta copilului, nu trebuie exagerat cu cerealele. Asa-numitul fainos nu poate constitui mai mult de o masa in 24 de ore. Excesul poate declansa o boală grava numita sindrom celiachiform.
Capsuni
Pot provoca alergii, inclusiv la o parte dintre copiii alergici la anumite polenuri de pomi, prin reactii incrucisate, dar au in continut si histamina. De aceea, la copiii mai sensibili dar care nu sunt alergici, patru capsuni nu fac rau, dar un castron creeaza probleme.
Carne de porc
Este grasa, deci greu de digerat. Până la trei ani, nu are ce cauta in meniul copilului, iar dupa aceasta varsta numai in cantitati foarte mici şi numai carne slaba. Se subintelege ca nici mezelurile nu sunt permise.
Albus de ou
Strict interzis bebelusului pana la un an, fiind unul dintre cei mai alergizanti factori. Daca cel mic va dezvolta alergie la albusul de ou, acest lucru va face imposibila administrarea anumitor vaccinuri.
Miere
Cu mare potential alergen, mai poate contine si toxina botulinica ce poate declansa botulismul. Categoric interzisa!
Legume bogate in celuloza
Varza, fasolea verde, mazarea, toate acestea irita sistemul digestiv al bebelusului sub un an, care nu le poate digera. Si, in plus, favorizeaza balonarea si colicile abdominale.
Fructe cu efect laxativ
Ciresele, perele, prunele, strugurii sau pepenii irita colonul si perturba digestia. Piciul mai poate astepta pana implineste varsta de un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *