afinele de padure masaj24.ro

Afinele de padure

Afinele de padure sunt supranumite insulina verde. Sunt folosite in tratamentul naturist impotriva diabetului.

Afinul de padure este un arbust foarte ramificat cu o inaltime de 20 – 50 cm. Rasare din seminte sau prin butasirea ramurilor timpurii ce se intind pe sol, prind radacina si dau noi lastari. Timpul de inflorire a afinului este din mai pana in iunie.

Afinele de padure se recolteaza din iunie pana in august iar in unele locuri situate la mare altitudine chiar si mai tarziu. Fructele contin seminte marunte si au un gust dulce acrisor. Afinele se folosesc cu succes in tratarea diabetului. Fructele afinului ajuta la regenerarea sangelui, la scaderea colesterolului si la scaderea trigliceridelor.

Acestea nu sunt doar delicioase ci si foarte bogate in antioxidanti, vitamine si fibre. Sunt considerate printre cele mai importante fructe de padure. Afinele contin foarte multe minerale si vitamine benefice pentru organism. Afinele au in compozitie vitaminele A, C, B1, B2, minerale, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, seleniu, zinc, fier. Atat fructele cat si frunzele sunt utilizate in medicina naturista.

Aceste fructe de padure datorita proprietatilor lor ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Glucochinina se regaseste si in fructele de afine despre care cercetatorii  considera ca reduce nivelul de zahar din vasele de sange.

Mirtilina sau ,,insulina vegetala’’ a fost descoperita de Americain Allen si este o substanta hipoglicemiantă care diminueaza spectaculos continutul de zahar din sange fiind recomandata in cazul diabetului zaharat.

Antocianina sunt de fapt pigmenti, cel care da nuante de rosu, violet, albastru si in acelasi timp un antioxidant care in combinatie cu vitaminele C si A imbunatateste acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos.

Fructele afinului pot fi consumate proaspete sau uscate.

Fructele de afin uscate pot fi folosite pentru ceai.

La o cana de 250 ml de apa se adauga 2 lingurite de afine uscate. Se fierbe 5 minute si se lasa la infuzie 15 minute.

Din fructele de afin se mai poate obtine siropuri, sucuri, dulceata de casa si afinata.

Femeile care alapteaza si cele insarcinate trebuie sa evite consumul intern de afine deoarece acestea pot interfera cu absorbtia de fier.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *