aerul conditionat masaj24

aerul conditionat


Aerul conditionat si afectiunile cauzate de acesta

Aerul conditionat, in aceste zile caniculare, este unul dintre cele mai folosite aparate atat in birouri cat si in casele noastre. Le gasim intr-o gama destul de variata; de asemenea pot fi fixe sau mobile.

Dintre avantaje enumeram: cresterea nivelului de confort; imbunatatirea performantei la locul de munca; previnirea deshidratarii.

Dezavantaje: poate usca pielea si mucoasele; favorizeaza transmiterea bolilor respiratorii, rinita si faringita cronica.

Mai jos vom incerca sa raspundem la cele mai frecvente intrebari legate de efectele aerului conditionat asupra organismului.

 

I: Cat de des trebuie curatat aerul conditionat astfel incat sa nu dezvolte bacterii/microbi care pot dauna sistemului respirator?

R: Filtrele trebuiesc curatate la inceputul sezonului cald pentru a elimina mirosul urat si cel de umezeala. Indicat ar fi ca acestea sa fie curatate lunar. Atentie, desi freonul ar trebui sa dureze ani la rand nu se intampla mereu asa. Cel mai indicat este sa contactati o firma specializata in acest domeniu.

 

I:  Aerul conditionat bate fix in spatele meu iar de cateva zile ma doare f tare capul si mi-a amortit o parte a gatului. Ce pot face?

R: Puteti vorbi cu cei care se ocupa de mentenanta aparatelor sa redirectioneze aerul rece in sus/tavan. Daca nu se poate, adresati-va doctorului pentru un tratament medicamentos si aditional, faceti masaj cervical pentru a reduce durerea din zona gatului.

 

I: Ma doare capul de fiecare data cand intru intr-o incapere cu aer conditionat. De ce?

R: Diferenta dintre temperatura de afara si cea din inauntrul cladirii este mai mare de 10 grade astfel ca d-voastra suferiti un soc termic, de aici si durerea de cap. Diferenta optima ar trebui sa fie de cel mult 8 grade pentru a preveni socurile termice si cefaleele.

 

I: Imi lacrimeaza ochii, imi curge nasul si ma doare spatele de la aerul conditionat. Ce e de facut?

R: Programati-va la un medic si urmati tratamentul prescris de acesta. Durerea de spate poate fi combatuta si cu masaj terapeutic.

Nu uitati:

  • Asigurati-va ca temperatura in spatiile cu aer conditionat este intre 21 si 25 de grade
  • Incercati pe cat posibil sa curatati si sa verificati aerul conditionat lunar
  • Umiditatea optima ar trebui sa fie intre 60-70%.

 

Fa o programare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *